Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Botànic aprova sense sorpreses els seus huitens pressupostos

   

   El Botànic ha aprovat sense sorpreses els seus huitens pressupostos malgrat els desacords entre els socis durant la tramitació de les esmenes d'aquesta llei i la d'acompanyament a comptes de l'impost de successions, els 'bous al carrer' i les energies renovables.

   Malgrat aquests desacords que han desencadenat acusacions de "deslleialtat" entre PSPV, Compromís i Unides Podem, la sessió de votacions d'aquest dijous s'ha desenvolupat amb normalitat, amb vot en bloc de tota la bancada de l'esquerra. Seran els últims pressupostos de la legislatura i des del Govern han insistit a considerar-los "els primers del tercer Botànic".

   Així, aquests pressupostos "cent per cent 'botànics'" eixiran malgrat el que Compromís i Unides Podem han considerat com a decisions "equivocades" del PSPV; mentre que els socialistes rebutgen que hagen sigut deslleials i garanteixen que les seues propostes sempre estan a favor de la "majoria social valenciana" a la qual aspiren representar.

   Els comptes, presentats el Consell a la fi d'octubre, ascendeixen a 28.438 milions d'euros, un 1,7% més que les de 2022. La inversió puja un 6,8% fins el 22.115 milions i Sanitat és el departament amb més fons (el 29% del total) per davant dels 6.607 milions destinats al deute, mentre es manté la partida "reivindicativa" de 1.336 milions per l'infrafinançament autonòmic.

   Entre els grups del Botànic, el socialista José Muñoz ha reiterat que seran els primers pressupostos del "pròxim govern presidit per Ximo Puig" i que estan "absolutament bolcats amb l'estimulació econòmica i la protecció social". Uns "bons" comptes que ha assegurat que demostren l'estabilitat del Botànic.

   Papi Robles (Compromís) ha coincidit que el pressupost "reforça la majoria 'botànica'" i ha remarcat que, encara que "diferències hi ha sempre", en la seua coalició prefereixen apostar pel consens. "Reclamarem sempre el compliment dels acords", ha subratllat.

   Com a síndica d'Unides Podem, Pilar Lima ha tret pit del tripartit a malgrat les seues "posicions diferents en algun moment" i ha demanat "desdramatitzar les diferències" i "treballar la cultura de la coalició". De fet, ha afirmat que en la història de la democràcia espanyola no hi ha hagut un govern autonòmic compartit per diversos partits que haja estat tan consolidat.

   Per part de l'oposició, Miguel Barrachina (PP) ha criticat que "no només és un pressupost roín, sinó que també ho serà per a les pròximes generacions pel deute" i que són uns comptes que agreugen els problemes dels valencians i creen "xiringuitos" enmig d'una crisi.

   La síndica de Cs, Ruth Merino, ha rebutjat el pressupost "en la forma i en el fons" perquè creu que és "poc valent" i suposa un còpia i pega dels últims set aprovats pel Botànic. "Per als qui venien a salvar-ho tot, els resultats estan ací", ha carregat.

   I Llanos Massó, portaveu adjunte de Vox, ha acusat el PSPV de "ballar l'aigua als seus socis" en els pressupostos: "Pareix que la seua dignitat ha desaparegut per complet i pesa més un seient en el Consell".

   Durant la votació no s'han produït sobresalts, excepte en una esmena referida a À Punt que no ha tirat avant. Unides Podem volia augmentar el seu pressupost per a contractar més personal, el PSPV ja va avançar que no se sumaria i Compromís que sí, però la sorpresa ha arribat quan Vox ha votat a favor tot i estar en contra de les televisions públiques autonòmiques.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon