Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Economia notifica a les concessionàries de la ITV l'ampliació del contracte entre 55 i 62 dies, segons els casos


La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha notificat a les empreses concessionàries del servei públic de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) de la Comunitat Valenciana la prolongació del termini d'execució del contracte de concessió de serveis per a l'explotació en règim de concessió administrativa entre 55 i 62 dies, segons els casos.

Aquesta diferència de terminis és deguda al fet que la desescalada de la situació de confinament establida pel Reial decret 463/2020 es va produir en diferents moments en les àrees de salut de la Comunitat Valenciana, explica l'administració autonòmica en un comunicat.

En aquest sentit, el conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent, ha signat una resolució per a ampliar la duració del contracte 1997/CONT01/9 en 55 dies, des de l'1 de gener fins al 24 de febrer de 2023, nova data de finalització per a les estacions d'ITV d'Alcoi, Benidorm, Gandia, Ondara, Ontinyent, Oriola-Sant Bartolomé, Redovà, Torrevella, Utiel, Villena, Vinaròs i Xàtiva.

Així mateix, s'amplia en 62 dies, des de l'1 de gener fins al 3 de març de 2023, nova data de finalització d'aquest, en les estacions d'ITV d'Alacant, Alzira, Castelló, Catarroja, Elx, Llíria, Massalfassar, Riba-roja de Túria, Sant Antoni de Benaixeve, València-Campanar, València-Vara de Quart i Vila-real.

El Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es va declarar l'estat d'alarma per la situació de crisi sanitària per la COVID-19, va suspendre l'obertura al públic dels locals i establiments minoristes, a excepció dels establiments considerats per la pròpia norma com a serveis essencials.

En aquest sentit, el 17 de març de 2020 la Direcció General d'Indústria, Energia i Mines va comunicar als concessionaris que el servei d'ITV no es considerava un servei essencial, per la qual cosa les estacions de les concessionàries haurien de romandre tancades mentre durara l'Estat d'Alarma.

MESURES EXCEPCIONALS

Aquestes mesures excepcionals, adoptades durant l'estat d'alarma, van impossibilitar l'execució del contracte entre el 17 de març de 2020 i l'11 o el 18 de maig de 2020, segons els casos. Per tant, els concessionaris del contracte de serveis d'ITV van tancar les estacions de servei durant aquest període de temps, un total de 55 dies, en el primer cas i de 62 dies en el segon.

Tenint en consideració l'article 34.4 del Reial decret llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per a fer front a l'impacte econòmic i social de la COVID-19, que estableix que en els contractes públics de concessió d'obres i de concessió de serveis vigents a l'entrada en vigor d'aquest reial decret llei, celebrats per les entitats pertanyents al Sector Públic en el sentit definit en l'article 3 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, la situació de fet creada per la COVID-19 i les mesures adoptades per l'Estat, les comunitats autònomes o l'Administració local per a combatre'l "donaran dret al concessionari al restabliment de l'equilibri econòmic del contracte mitjançant, segons siga procedent en cada cas".

Aquesta proposta de modificació té com a objectiu --recalquen-- "introduir el reequilibri per a compensar en els concessionaris pel període en el qual no va ser possible la prestació del servei a conseqüència de l'estat d'alarma i a partir de les diferents dates establides retornarà la prestació del servei en la Generalitat, a través de l'empresa pública Societat Valenciana d'ITV, que gestionarà directament el servei d'ITV per a millorar la seua eficiència, competitivitat, qualitat i economitzar els preus en benefici de la ciutadania amb una reducció de les tarifes d'un 20%, així com la seua modernització i ampliació del servei".

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon