Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Economia i la FVMP acorden la creació de la Xarxa Valenciana de Municipis per l'Economia Social

"Amb l'objectiu de fomentar aquest model productiu",  serà un fòrum de debat i pensament on els ajuntaments posaran l'accent en aquelles accions de governança municipal basades en la cooperació i el bé comú

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), han acordat la creació de la Xarxa de Municipis per l'Economia Social (XMES).

Aquesta xarxa té com a objectiu convertir-se en un nou instrument perquè pobles i ciutats fomenten l'economia social i el canvi de model productiu en el territori valencià. Així, un dels principis de la xarxa serà posar de manifest que l'economia és una eina per a fer possible que el centre de l'acció política siga la satisfacció de les necessitats de les persones, una economia respectuosa amb el medi ambient i socialment justa.

La directora general d'Emprenedoria i Cooperativisme, Teresa Garcia, ha ressaltat que "l'Economia social representa el 12,6 % del PIB de la Comunitat Valenciana i genera una ocupació aproximada de 172.000 llocs de treball directes. Són xifres importantíssimes, ja que agrupen l'associacionisme, tercer sector i al cooperativisme, la qual cosa suposa més de la meitat del pes de l'Economia Social en el PIB".

En aquest sentit, Teresa García ha destacat que "les empreses de l'economia social són empreses amb consciència, basades en la democràcia i centrades en la persona, i per això haurien de ser les sòcies prioritàries de l'administració pública, no obstant això, moltes vegades es troben dificultats a l'hora de materialitzar la col·laboració públic-cooperativa, que aquesta xarxa pot servir per a aclarir i fomentar".

XMES naix amb la intenció de convertir-se en un nou fòrum de debat i pensament on els municipis posen l'accent en aquelles accions de governança municipal, on la cooperació i el bé comú estiguen per damunt de la competició i el guany individual. Aquest nou espai de debat municipalista naix gràcies a la col·laboració entre la Direcció General d'Emprenedoria i Cooperativisme i la FVMP.






Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon