Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Díaz declara que 'la baixada de l'IVA a alguns aliments s'ha d'acompanyar del control perquè no amplien el marge les empreses'

La vicepresidenta segona ha posat en valor que aquesta mesura va lligada al control dels marges empresarials i a la prohibició d'eixamplar marges per part de les grans distribuïdores i serà la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència la que jugarà un paper fonamental en aquest sentit, vigilant si es trasllada la rebaixa de l'IVA als preus dels aliments.

Defensa, això sí, que no és la proposta de baixada generalitzada en l'impost del líder del PP

La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, considera que la baixada de l'IVA a determinats aliments de la cistella de la compra, inclosa en el reial decret llei de mesures per a fer front a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra a Ucraïna aprovat ahir, "no és la mesura que cree que puga ajudar".

En roda de premsa per a fer balanç del primer any de vigència de la reforma laboral, Díaz ha valorat la "magnitud extraordinària" del paquet de mesures aprovat ahir pel Consell de Ministres, encara que s'ha mostrat ferm en la seua opinió expressada dies arrere sobre la rebaixa de l'IVA.

"És veritat que per a nosaltres no és la mesura que creiem que puga ajudar, però és veritat que això és una negociació i el PSOE tampoc volia congelar els lloguers", ha assenyalat en la seua compareixença davant els mitjans de comunicació.

Així, la vicepresidenta segona ha assumit que es tracta d'una negociació dins del partit de coalició i, a l'igual la seua formació ha cedit en la incorporació d'aquesta mesura tributària a determinats aliments, el Partit Socialista l'ha fet amb la congelació dels lloguers.

"Va ser una negociació intensa", ha reconegut Díaz, després d'agrair públicament la labor de la ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, i del seu equip.

Ara bé, la vicepresidenta segona ha defensat que la mesura tributària per a determinats aliments que incorpora el Govern "no és la que vol el Partit Popular i les grans distribuïdores". "El que volien era una baixada absolutament generalitzada de l'IVA en els aliments i això no es produeix de cap de les maneres", ha subratllat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon