Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Díaz assistirà a la presa de possessió de Lula da Silva com a president del Brasil juntament amb el Rei Felip VI i Albares

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha confirmat aquest divendres que assistirà a la presa de possessió de Luiz Inácio Lula da Silva com a president del Brasil el pròxim 1 de gener i ho farà compartint delegació espanyola amb el Rei Felip VI i el ministre d'Afers exteriors, José Manuel Albares.

En declaracions als mitjans després de reunir-se amb el seu homòleg uruguaià, Pablo Mieres, la ministra ha defensat que els vincles d'Espanya amb Lationamérica "són transcendentals", per la qual cosa el Govern espanyol estarà "sempre" a favor dels països d'aquesta regió, amb els quals comparteix "història i reptes comuns", a més d'una "cultura i economia" que són "pròximes".

Díaz ha recordat que va acudir a la investidura del president xilé, Gabriel Boric, i també assistirà ara a la de Lula da Silva al Brasil. "Serà un honor com sempre representar al meu Govern i país", ha anunciat.

La vicepresidenta ja va celebrar la victòria de Lula da Silva el mateix dia en què es va conéixer el resultat de la segona volta de les eleccions. "Ha vençut el #BrasilDaEsperança! La ciutadania brasileira ha triat mirar al futur. Ha triat a Lula per a cuidar la democràcia. Ara, treballarem junts per una Amèrica Llatina i Europa de justícia social i climàtica", va expressar en xarxes socials.

Precisament, l'oficina de transició del president electe brasiler, Luiz Inácio Lula da Silva, va informar aquest dimecres que almenys 12 caps d'Estat, entre ells el rei d'Espanya, Felip VI, han confirmat la seua assistència per a la presa de possessió de Lula, prevista per al pròxim 1 de gener.

D'altra banda, i qüestionada per la situació política al Perú, la titular de Treball ha reiterat la seua solidaritat amb el poble peruà i ha declarat que "amb la democràcia no es juga". Així, al costat del ministre uruguaià Mieres, ha defensat posar al treball "en el centre" enfront dels canvis tecnològics i les transformacions en el model productiu. "Si fem una transició ecològica però sense ser justa, probablement ens anem a equivocar", ha avisat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon