Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Díaz assegura que Sumar és 'revulsiu' a l'esquerra, amb Podem conta 'però falta més gent'

Destaca que el moviment agafa força "per si mateix" però el seu afany és el diàleg i acords per a incorporar a més sectors

La vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, ha assegurat que la seua relació amb Podemos "no està trencada" i ha destacat que Sumar, la plataforma que impulsa, és ja "imparable" i intueix que serà un "autèntic revulsiu" per a l'esquerra, encara que ha recalcat que al projecte encara li falta "massa gent". És més, ha destacat que encara que aquest moviment està cobrant força per si mateix, la seua pulsió és el "diàleg", desplegar "ponts" i aconseguir "acords".

Així ho ha traslladat en declaracions als mitjans de comunicació després de reunir-se amb organitzacions de serveis d'ajuda a domicili, qüestionada sobre si sondeja accelerar la decisió de la seua possible candidatura a les eleccions generals, com apunten fonts de l'entorn de Sumar però que la també titular de Treball no ha revelat.

Això sí, ha insistit com va fer ahir en relació a l'enquesta de la Cadena Ser i el País que atorguen 57 diputats a una candidatura d'unitat en l'esquerra liderada per ella, que Sumar és el "secret" per a reeditar una "coalició progressista".

Respecte a la seua relació amb Podemos, davant les tensions suscitades pel procés de reconfiguració de l'esquerra, ha asseverat que la relació amb el partit morat no està fracturada i que hui mateix ha conversat, com fa sovint, amb el seu líder i ministra de Drets Socials, Ione Belarra. "Treballem com sempre amb intrepidesa pel nostre país", ha postil·lat.

La vicepresidenta sí ha detallat que continua amb la seua gira d'actes d'aquesta plataforma, amb la qual recalarà prompte a Aragó, i ha confessat que està "impressionada" per la propostes que estan confeccionant els 35 grups de coordinació de Sumar. De fet, sí ha avaznado que alguns dels documents programàtics podrien veure la llum durant aquest mes.

DIÀLEG, CONSTRUIR PONTS I ACORDS PER A SUMAR "INTEL·LIGÈNCIES"

Malgrat aqueixos avanços i al fet que aquest moviment ciutadà és "imparable" perquè agafa "força per si mateix", Díaz ha especificat que queda per incorporar a molta gent perquè a Sumar fan falta "moltes mans, moltes intel·ligències i molts cors".

"Encara falta molta gent. Hem de sumar molt per a fer alguna cosa, que és guanyar el país i quan parlem de guanyar el país és transformar-lo. Sempre dic que guanyar-li a la dreta és més o menys fàcil, guanyar el país és una altra cosa i Sumar va d'això".

Per tant, ha recalcat que la plataforma fa política a "ritme lent", amb "pensament catedral" i resolent problemes de la ciutadà. I en aquest punt, ha reivindicat que Sumar s'erigeix també des del "diàleg", "construint ponts", "donant la mà" i arribant a "acords".

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon