Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Darias lliura l'Ordre Civil de Sanitat a Amparo Máñez pel seu 'treball exemplar' en els Serrans


 La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha entregat aquest dissabte la Creu Senzilla de l'Ordre Civil del Ministeri de Sanitat a la doctora Amparo Máñez Martí pel seu "treball sanitari exemplar" al llarg dels anys i per cuidar als veïns de la comarca valenciana dels Serrans, una zona de cobertura complexa i amb una població envellida.

Així ho ha destacat Darias en l'acte celebrat a l'Ajuntament de Sot de Xera (València), al qual també han assistit la delegada del Govern, Pilar Bernabé; el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez; i l'alcaldessa, Inmaculada Montón, al costat dels veïns de la zona on la doctora ha desenvolupat la seua professió.

Abans d'entregar la condecoració, Darias ha visitat el Consultori auxiliar de la localitat valenciana i aquest matí, al costat del president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, ha visitat a l'Hospital La Fe per a conéixer el nou accelerador lineal.

En la seua intervenció en l'acte de reconeixement a Máñez, coordinadora mèdica de la Zona Bàsica de Salut d'el Villar, la ministra ha afirmat que la doctora és un referent per al Sistema Nacional de Salut pels seus valors, per la seua positivitat a l'hora d'encarar les adversitats i pel seu compromís amb l'Atenció Primària i l'assistència pública en l'àmbit rural.


Així, ha defensat l'atenció sanitària rural com a pilar bàsic per a permetre que les persones puguen desenvolupar-se i tindre oportunitats.


"Reconeixem a una professional sanitària valenta, amb un esperit de superació únic i amb una generositat que la ciutadania de Sot de Xera sempre ha retornat amb gestos emotius", ha indicat també, en relació a la recollida de signatures dels veïns perquè la doctora tinguera una plaça fixa en aquest poble.


D'altra banda, Darias ha ressaltat que l'Ordre Civil de Sanitat entregada aquest dissabte reconeix una carrera marcada pel sentiment de la doctora de pertinença a la seua terra i la dedicació permanent en la millora de l'assistència sanitària en el medi rural.

Segons la titular de Sanitat, aqueixa labor és important en zones com en la que treballa Máñez, que compta amb la població més

envellida de la Comunitat Valenciana. L'envelliment, ha recordat la ministra, és un clar símptoma de benestar sanitari i social, encara que el repte "no sols és viure més, sinó viure millor"

.En aquest sentit, ha subratllat que Espanya és dels pocs països del món que té una Estratègia Nacional de Fragilitat i s'ha referit al document impulsat pel Ministeri de Sanitat sobre prevenció de la fragilitat en la persona major, aprovat per consens en la Comissió de Salut Pública.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon