Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Comencen les obres del CEEM de Bétera, el primer centre públic per a persones amb malaltia mental de València


  • La Conselleria destina més d'un milió d'euros a aquesta obra que està previst que entre en funcionament abans de l'estiu de 2023

  • Serà gestionat per l'IVASS, igual que els centres ja en marxa a Albocàsser i Alcoi, donant resposta a la creixent demanda d'aquests serveis

  • La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha iniciat les obres de reforma i condicionament del CEEM de Bétera, situat en l'antic Hospital Psiquiàtric, amb el qual es dotarà a la província de València del primer complex públic d'atenció social i sanitària hospitalària a persones amb malalties mentals cròniques.

  • Aquesta actuació compta amb un pressupost de més d'un milió d'euros, amb un termini d'execució de sis mesos, per la qual cosa està previst que el centre puga entrar en funcionament abans de l'estiu de 2023, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

  • Aquest centre prestarà un servei d'allotjament i rehabilitació de les persones amb malaltia mental crònica amb l'objectiu de millorar la seua autonomia personal i social, donant suport a la seua normalització i integració comunitària i impulsant així un model de recurs més humanitzat i centrat en l'atenció especialitzada que necessiten aquestes persones.

  • Per a això, disposarà d'una capacitat de 40 places que seran ateses per una plantilla de 67 professionals, i serà gestionat per l'Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS).

  • D'aquesta manera, el CEEM de Bétera se sumarà als centres ja adscrits a la província de Castelló (Albocàsser) i Alacant (Alcoi), per a donar resposta a l'elevada demanda a nivell social de recursos per a atendre persones amb malaltia mental.

  • REFORMA INTERIOR DE L'EDIFICI

  • En concret, les obres consisteixen en la reforma interior de l'edifici per a dotar-lo de major funcionalitat. Per a això, es redistribuiran els espais interiors per a ampliar les zones de serveis com la bugaderia i el magatzematge o els despatxos i vestuaris per al personal.

  • A més, els nuclis residencials es doten d'habitacions més confortables i espais de convivència en cadascuna de les unitats de convivència, amb equipament suficient per a servir de zona de menjador i d'estar, entre altres millores, seguint el nou model d'atenció sociosanitària que impulsa la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

  • Així mateix, es realitzaran diverses millores com la renovació de la instal·lació elèctrica, la substitució del sistema de climatització, així com la instal·lació de ventilació mecànica en tot l'edifici, d'acord amb els aprenentatges adquirits durant la COVID-19.

  • CEEM EN LES TRES PROVÍNCIES

  • L'execució de les obres s'inclou en els projectes del Pla Convivint d'Infraestructures de Serveis Socials de la Generalitat, l'objectiu dels quals és disposar d'una oferta de recursos públics en la Comunitat Valenciana concorde a les necessitats i al dèficit de places públiques en tots els sectors.

  • Al juliol de 2018 el IVASS ja va assumir la gestió del CEEM d'Albocàsser després de finalitzar el contracte existent amb l'empresa que el gestionava des de 2014, la qual cosa va suposar la millora dels serveis i les seues instal·lacions, el reforç de la qualitat assistencial i la participació activa de les persones usuàries.

  • Per part seua, el CEEM d'Alcoi va obrir les seues portes l'any passat i per a la seua adequació i equipament, també inclòs en el Pla Convivint, la Conselleria va destinar 3,6 milions d'euros.
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon