Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Campanya del Ministeri de Consum per conscienciar de l'impacte de la moda al medi ambient


L'última campanya publicitària presentada pel Ministeri  de Consum busca conscienciar a la joventut dels greus efectes en el medi ambient de la coneguda com fast fashion. Aquest concepte denomina la tendència de la indústria de la moda de produir grans volums de roba que s'introdueixen en el mercat en lapses molt curts de temps. Enfront de les antigues col·leccions de primavera/estiu i de tardor/hivern, hui dia les botigues de roba renoven contínuament el seu estoc, la qual cosa fomenta el consum massiu. 

Sota el lema "Presumeix d'armari sostenible", el ministeri ha lazando aquest dimecres un anunci que mostra a tres joves que, malgrat haver assumit en el seu dia a dia pràctiques sostenibles com estalviar aigua o reciclar, no són conscients de l'impacte  mediambiental de la roba que usen. 

L'anunci es tracta d'un experiment documental que vol contraposar el discurs dels tres protagonistes amb la quantitat de roba que tenen en els seus armaris. Per a això, els joves filmen la seua col·lecció d'abrics, sabates, samarretes i altres peces, explicant amb quina freqüència solen utilitzar cadascuna d'elles. Poc després, els protagonistes d'aquests enregistraments són convocats a una nova cita en la qual se'ls mostren vídeos d'abocadors amb muntanyes de roba. 

L'objectiu de l'espot  publicitari és mostrar la reacció real dels tres protagonistes en reflexionar sobre els vertaders estralls mediambientals de la indústria de la moda. Des del Ministeri de Consum, es vol promoure una reacció similar per part de la joventut, que encarna la generació més conscienciada amb els problemes mediambientals. 

"Presumeix d'armari sostenible" s'emmarca dins de les accions d'informació,  conscienciació i divulgació que el departament dirigit per Alberto Garzón porta realitzant des de l'inici de la legislatura en favor d'una nova manera de produir i consumir.

La massiva producció característica de la indústria de la moda va totalment en contra dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats per les Nacions Unides. En concret, des del Ministeri recalquen l'impacte negatiu del funcionament de la indústria respecte als objectius relacionats amb el consum d'aigua, bones condicions laborals i producció i consum responsable.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon