Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Cabanyal Íntim anuncia el seu cessament després d'onze anys d'activitat per 'la manca de recursos'

   

   El festival Cabanyal Íntim ha anunciat que, després d'onze anys de recorregut ininterromput, "cessa la seua marxa escènica i social" a causa de la impossibilitat de seguir avant per "la manca de recursos".

   "Des de la direcció del festival hem pres la difícil decisió de parar enguany, almenys per a la pròxima edició. La situació és insostenible i, a pesar de tots els esforços per a eixir de la precarietat, la situació s'ha tornat insostenible", assegura, en un comunicat, la directora de la trobada cultural, Isabel Caballero.

   La "suma de les complicades circumstàncies econòmiques actuals, la incertesa de no saber abans de cada edició si es concedeixen ajudes de l'Administració i el retard en els pagaments comprometen la viabilitat del festival i fan complicada la seua continuïtat", expliquen.

   "Una situació --prossegueixen-- que ja ha sigut denunciada públicament per les associacions d'arts escèniques valencianes en diverses ocasions".

   "Fill de la crisi, el projecte social i cultural Cabanyal Íntim va nàixer el 2011 i va ser pioner a la Comunitat Valenciana a portar les arts escèniques a les cases particulars del barri, moltes d'elles amenaçades pel pla d'enderrocaments de l'aleshores Ajuntament de València. En la intimitat d'eixes llars, cada edició oferia una programació inèdita de qualitat, allunyada de l'estàndard comercial, propera i accessible a la ciutadania, amb preus populars", recorden.

   El seu objectiu va ser dinamitzar l'antic barri de pescadors, declarat Bé d'Interés Cultural el 1993, amb la implantació d'una ruta teatral i performativa que atraguera la ciutadania i donara a conéixer el seu patrimoni històric a través de la peculiar arquitectura de les seues cases, convertides en espais escènics durant el festival.

   I conclouen: "El far del Cabanyal Íntim apaga hui la seua llum escènica, lúdica i social. El temps dirà si tornarà a encendre's".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon