Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Benavent com a nou arquebisbe de València: 'L'Església no es pot veure com una institució que diu no a tot'

L'arquebisbe electe de València, monsenyor Enrique Benavent, ha indicat aquest divendres, preguntat pels objectius que té com a nou responsable de la diòcesi valenciana que l'Església "no pot ser sol" vista com una institució "que diu no a tot". "Diu sí a la vida, a les persones. I per això no a unes certes coses, no a les persones", ha precisat.

En conseqüència, ha afirmat que s'ha de "explicar també per què l'Església, en molts temes, no pensa com la majoria de la societat o la cultura dominant". "Cal explicar les raons per a pensar d'aqueixa manera i explicant les raons, l'Església no pot ser només una institució que siga vist com que diu no a tot", ha insistit.

Benavent s'ha pronunciat d'aquesta manera en una trobada amb els mitjans de comunicació celebrat en el col·legi Jesús María de València, després de la seua arribada aquesta jornada a la diòcesi valenciana i abans de prendre possessió aquest dissabte com a titular d'aquesta. Després d'entrar aquest divendres al matí a la diòcesi per la localitat de Benavites, la primera parròquia de l'Arquebisbat, ha visitat després el monestir del Puig i el Seminari de Montcada.

En les seues primeres paraules davant els mitjans de comunicació abans de la seua presa de possessió, monsenyor els ha agraït "l'atenció" que han prestat al seu recent nomenament com a arquebisbe de València, des que es va conéixer la notícia, i en la seua arriba a aquest territori. "Agraïsc aquesta cobertura informativa que han donat a aquest esdeveniment que no és només important per a mi sinó que és, sobretot, important per a l'arxidiòcesi de València", ha exposat.

Benavent ha manifestat que arriba a aquesta nova responsabilitat "com a pastor de l'Església". "El meu servei a la societat és un servei des de la meua missió pastoral al servei de l'Església, de l'Evangeli i al servei de tota la societat des del que som, des del que creem i en definitiva proposem com a missatge per al nostre món", ha plantejat.

Enrique Benavent ha demanat als mitjans de comunicació que siguen "instruments per a informar de l'Església des de la veritat", atés que "moltes vegades es miren les coses amb algun prejudici". Ha considerat que "la gran informació sempre s'ha de fer des de la veritat". "A l'Església quan fem les coses, podem fer-les millor o pitjor però sempre amb bona intenció. És la veritat del que creem i dels quals pensem", ha agregat.

Preguntat per la seua llista de prioritats, el nou arquebisbe, valencià natural de Quatretonda, ha assenyalat que la seua primera intenció és retrobar-se amb aquesta diòcesi, de la qual va eixir fa nou anys i mig per a fer-se càrrec de l'arquebisbat de Tortosa. Així, ha expressat la seua voluntat de retrobara amb els sacerdots, els seglars i amb els membres de les diferents comunitats i institucions de l'Església valenciana per a "conéixer la realitat".

Igualment, Benavent ha mostrat el seu desig que la seua presència i la de l'Església siguen "una presència evangelitzadora" en la qual "buscar camins", al mateix temps que ha assegurat que la diòcesi valenciana té "moltes realitats eclesials" i ha advocat per acostar l'Església als valencians. "M'agradaria que sentiren l'Església com una realitat que està prop de les persona, que ajuda", ha apuntat.

L'arquebisbe ha mostrat també el seu interés per les vocacions i per "cuidar" als qui formen part de l'Església, "coherents amb la vida i la missió". Després d'això, ha parlat de la "gran realitat educativa" que té l'Església valenciana i ha afirmat que aquesta és "un instrument per a arribar a moltes famílies". "Moltes vegades l'Església necessita d'aquestes institucions i d'aquests instruments per a arribar a les famílies", ha insistit.

ABUSOS

D'altra banda, preguntat pels abusos sexuals coneguts en el si de l'Església, ha respost que a l'Església es compta amb "uns protocols" i "unes mesures" que s'estan prenent "cada vegada més dràstiques per a evitar que això puga passar i, sobretot, per a evitar que això si passa es puga ocultar". "Hui dia no es pot pensar que es puga actuar d'una altra manera", ha ressaltat.

Enrique Benavent ha explicat que hui dia, en tots els arquebisbats hi ha "una comissió diocesana de recepció de possibles denúncies" per aquests casos i per a oferir "acompanyament a la víctima i acompanyament espiritual i d'orientació jurídica", així com "assessorament psicològic".

"Tots lamentem que haja pogut passar i que puga passar", ha afirmat l'arquebisbe, que ha lamentat que aqueixos abusos siguen coses que encara que es posen "tots els mitjans" per a evitar-los passen.

"MOLT ESTRICTES"

"Hi ha mesures preventives però moltes vegades sabem que poden passar coses que no ens agraden. Intentarem primer que no passen i després, adoptar les mesures que hui dia la Santa Seu també marca als bisbes: protocols molt estrictes que cal complir", ha subratllat Benavent, que ha dit que s'ha d'evidenciar "la gravetat del problema a l'Església i en la societat".

   

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon