Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Agents de la Guàrdia Civil de Bétera auxilien a un xiquet que s'havia ennuegat amb un caramel

Agents de la Guàrdia Civil de Bétera van auxiliar a un xiquet de 6 anys que va acudir, juntament amb el seu pare, en la caserna de la localitat de Bétera amb signes d'asfíxia. Els guàrdies civils es van alternar per a realitzar la maniobra de Heimlich fins que van alliberar les vies respiratòries del menor.

Els fets van tindre lloc sobre les 20.00 hores del dia 23 de desembre, quan un pare, "molt nerviós, va trucar a la porta de la caserna de Bétera de manera insistent". De manera "angoixant" va explicar a un agent de l'oficina que el seu fill, que ja presentava un color violaci, s'havia ennuegat amb un caramel i no podia respirar.

Mentre sol·licitava suport urgent a les patrulles de servei i al 112, va començar a realitzar la maniobra de Heimlich per a tractar de salvar-li la vida. Als pocs minuts va arribar la patrulla de Bétera a l'aquarterament, que els seus integrants van substituir al seu company i van continuar les labors d'auxili.

Finalment, mitjançant eixa maniobra d'emergència es va aconseguir que el xiquet expulsara el caramel que li impedia respirar en haver quedat atrapat en la seua gola, relata l'Institut Armat en un comunicat.

El menor va recuperar llavors un color normal, quedant alleujats tant ell com el seu pare. Posteriorment, va ser traslladat pels serveis d'emergència al Centre de Salut de la localitat, on es va sotmetre a un examen per a esbrinar possibles seqüeles, que van quedar descartades.

Des de la Guàrdia Civil recalquen que "la ràpida actuació dels guàrdies civils va permetre evitar conseqüències tràgiques". En aquest sentit, ressalten que la formació dels serveis de seguretat en primers auxilis, així com els cursos que constantment es reben, permeten als components de la Guàrdia Civil tindre formació constantment actualitzada que permet atendre aquestes situacions.

La Benemèrita incideix en la importància que, en aquests casos, es tracte de mantindre la calma. Resulta "de vital importància" --subratllen-- realitzar les tècniques d'auxilis de manera adequada i oportuna, evitant agreujar, fruit de conductes imprudents, la situació de la persona en perill.

MANIOBRA DE HEIMLICH

Maniobres com la de Heimlich i altres primers auxilis són les responsables de solucionar o suavitzar els riscos propis de les situacions d'emergència.

Igualment, és important alertar al 112 quan es patisca una situació així, perquè personal capacitat puga acudir immediatament per a fer-se càrrec de la situació.


 

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon