Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Adif adjudica les obres del canal d'accés de València i remodelació de Joaquín Sorolla per 443 milions d'euros

Adif Alta Velocitat ha adjudicat el contracte d'execució de les obres dels projectes de construcció del nou canal d'accés per a la integració de l'alta velocitat a la ciutat de València, de l'ampliació i remodelació de l'estació de Joaquín Sorolla i de l'ampliació del seu aparcament.

Tal com consta en la resolució, el termini d'execució de les obres serà de 60 mesos i el pressupost ascendeix a un total de 443.392.983,70 euros amb IVA.

Les obres s'han adjudicat finalment a la UTE Dragatges, S.A. (45% de la licitació), Rover Infraestructures SA (20%), Rover Rail SA (20%) i Tecsa Empresa Constructora, S.A. (15%), en considerar Adif Alta Velocitat la seua és "l'oferta amb millor relació qualitat-preu".

Adif Alta Velocitat va licitar el passat 2 d'agost les obres del projecte de construcció amb un pressupost estimat de 453,7 milions d'euros, cinc dies després que la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, el president de la Generalitat, Ximo Puig, i l'alcalde de València, Joan Ribó, subscrigueren el conveni del canal amb una inversió de 550 milions d'euros per a huit actuacions, que permetrà "materialitzar la metamorfosi urbana" de la ciutat i "impulsar el Corredor Mediterrani", segons van indicar. La previsió és que les obres comencen en el primer trimestre de 2023.

Tal com recull l'expedient, les obres inclouen el nou canal d'accés per a la integració de l'alta velocitat a la ciutat, l'ampliació i remodelació de l'estació de València Joaquín Sorolla i l'ampliació del seu aparcament.

En concret, l'actuació s'inicia en els túnels ja executats del Nus Sud, a l'altura de la Avda Fernando Abril Martorrel, prolongant-se fins a Giorgeta fins a connectar amb l'estació actual de Joaquín Sorolla i València Nord.

La solució inclosa en els tres projectes contempla el soterrament de totes les vies d'accés a les estacions del Nord i Joaquín Sorolla, donant continuïtat als túnels ja executats del Nus Sud; l'ampliació de l'edifici de viatgers de l'actual estació de Joaquín Sorolla i ampliació de l'aparcament per a adequar-se a la nova platja de vies i andanes definides en el projecte del Nou Canal d'Accés.

Durant la signatura del conveni, la ministra Raquel Sánchez va destacar que, si actualment passen per l'estació al voltant de 3,8 milions de passatgers anuals, s'espera, d'acord amb els estudis de demanda elaborats, que "en cinc anys es puga superar la xifra dels 8,7 milions".

L'adjudicació es produeix a més després que el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals acordara al setembre la suspensió provisional del procediment a partir del recurs presentat per la Confederació Nacional de la Construcció contra la licitació del projecte. A l'octubre, Adif Alta Velocitat va eliminar la clàusula que havia motivat el recurs.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon