Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Yolanda Díaz reivindica que Sumar 'no és complement de ningú' i és 'ja imparable'


Diu que està disposada a fer "un pas avant", que Sumar es farà sense presses i crida a defugir de la "baixa política" i "confrontació"

La vicepresidenta segona del Govern, Yolanda Díaz, ha afirmat aquest dimarts que està disposada a fer "un pas avant" amb la seua plataforma Sumar, però ha advertit que aquesta plataforma "no és el complement de ningú".

"Sumar és ja imparable (...) no hi ha marxa arrere. Continuarem, seguirem cap avant. I com vaig dir el 8 de juliol, si voleu sumar, sí que faré un pas avant, de manera col·lectiva", ha proclamat durant la seua intervenció en un nou acte del procés d'escolta de la seua plataforma, celebrat en el Palau de Baluard de Pamplona, al qual han assistit unes 400 persones.

A més, ha deixat clar que la plataforma defuig de "la xicoteta política" per a "donar titulars" sinó que aspiren a "canviar la vida". "Estem fartes de la xicoteta política, que no fa més que soroll, que enfronta, que ens dispersiona, xicoteta política com la que no fa més que fer-nos escoltar barbaritats tots els dies", ha desglossat. És més, ha aprofundit que la "bona política va d'afecte, no de soroll".

La també titular de Treball ha defensat els valors del seu projecte i no ha realitzat cap referència a la polèmica generada per l'exvicepresident Pablo Iglesias, que li ha urgit a revelar al més prompte possible si serà candidata i la seua aposta per la confluència de Sumar, però reclamant respecte a la formació habitada. Al seu torn, la direcció del partit va reafirmar que la seua voluntat és arribar a una coalició i que escoltaran la seua proposta quan acabe de conformar 'Sumar', al qual defineixen com un partit.

SUMAR ÉS UN PROJECTE DIFERENT QUE ES FARÀ AMB "PACIÈNCIA"

Això sí, la vicepresidenta ha subratllat que Sumar es construirà un projecte de manera "diferent", sense presses, amb "paciència" i serietat i des de l'òptica de conformar un "enorme moviment ciutadà" on "cap tothom, no li demanen el carnet a ningú, i poden estar persones que procedeixen de diferents realitats partidàries, persones que procedeixen de diferents sindicats, de diferents col·legis professionals, d'ONG, d'organitzacions socials"

A continuació, ha afirmat als assistents que "no sols trobe esperança, sinó que cree que hi ha ganes, és el que estic veient en tota Espanya" i que si els simpatitzants de la plataforma volen, la seua voluntat és fer un pas avant "de manera col·lectiva" i "feminista".

"Sumar no és el complement de ningú. Sumar pensa un país en gran, Sumar vol guanyar-li a la dreta, però no va de guanyar-li a la dreta, guanyar-li a la dreta és plantejar societats que miren cap al passat, és el bipartidisme, les nostres societats no van de dues, van de molts més", ha avisat.

Tot seguit, Yolanda Díaz ha recalcat que acaba de "escoltar el PP" dir "autèntiques barbaritats", en referència a les crítiques dels 'populars' a l'Estatut del Becari. "Ens diu el PP, una vegada més, defensant el seu model real, que està en contra de l'estatut mal anomenat del becari al nostre país, perquè diu el PP que perquè els joves al nostre país puguen posar un peu en una empresa han de continuar sent esclaus i els diem alt i clar des de Sumar que aqueix model ha fracassat, que aqueix model és el passat", ha resolt.

A més, Yolanda Díaz ha destacat que "el Govern de coalició progressista que teniu ací --a Navarra-- avança" i "ha de continuar avançant", i ha avalat la coalició Amb tu Navarresa, de la qual formen part Podemos, IUN, Batzarre i independents, i que concorrerà a les pròximes eleccions forals i municipals.

SUPORT DE PODEMOS

A l'acte, en el palau de congressos i auditori Baluard, han assistit unes 400 persones, entre elles, la coordinadora de Podemos Navarra, Begoña Alfaro, i el coordinador general d'Esquerra Unida de Navarra, Carlos Guzmán. Podemos i IUN han constituït en la Comunitat foral, juntament amb Batzarre i un grup d'independents, la coalició Amb tu Navarra-Zurekin Nafarroa, amb la qual concorreran a les pròximes eleccions forals i municipals.

Durant aquest acte també ha participat una inscrita de Podemos, la integradora social i migrant subsahariana Fatima Djarra. En altres actes anteriors de Sumar també han acudit càrrecs territorials de Podemos, com en el cas d'Extremadura (amb el seu líder Irene de Miguel) o País Basc (Pilar Garrido).


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon