Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Yolanda Díaz reclama una agenda 'feminista i ecologista davant la primera Assemblea Federal d'Aliança Verda


La vicepresidenta segona del Govern, Yolanda Díaz, ha reivindicat davant l'assemblea federal d'Aliança  Verda la necessitat d'accelerar l'agenda  "europeista, feminista i verda", i ha advocat, enfront del "caos" del neoliberalisme, per una planificació "democràtica" de la transformació ecològica.

"Volem sumar en verd", ha manifestat la vicepresidenta segona de l'Executiu en un missatge gravat que s'ha emés aquest dissabte durant la primera Assemblea Federal d'Aliança Verda, i en la qual el seu coordinador, Juantxo López de Uralde -diputat d'Unides Podem- ha defensat el treball que ha realitzat el Govern de coalició i ha apostat per ampliar l'espai que durant els últims anys han format Unides Podem, Esquerra Unida i els Comuns.

Yolanda Díaz ha advocat per construir un gran "pacte verd", i ha assegurat que Aliança Verda ha demostrat durant l'últim any i mig que l'ecologisme "és el millor exemple de política útil; que el verd forma part social i que el social és verd".

La vicepresidenta segona ha recordat que s'han complit seixanta anys de la publicació de Primavera silenciosa, considerat com un dels primers llibres de divulgació ambiental i en el qual es la seua autora, Rachel Carson, va subratllar la necessitat de convertir les evidències científiques "en sentit comú", i ha opinat que les seues reivindicacions continuen sent en l'actualitat "radicalment urgents i necessàries".

El coordinador d'Aliança Verda, Juantxo López de Uralde ha inaugurat la Primera Assemblea Federal d'aquesta organització política, i ha incidit en la importància de que totes les forces progressistes vagen juntes i treballen unides, i ha advocat en aqueix sentit per conformar llistes de coalició per a les pròximes cites electorals.

López de Uralde ha valorat el treball dels últims anys en l'"espai de confluència" que han format al costat d'Unides  Podem, a Esquerra Unida, el PCE i els Comuns, i ha advocat per continuar treballant en un espai "transformador, de progrés, verd; i si s'amplia i suma a nous actors, millor".

El coordinador d'Aliança Verda ha subratllat a més el treball realitzat en el Govern de coalició, ha asseverat que és "una garantia per a les persones, per als drets socials i laborals, per a l'avanç del feminisme i per a la lluita contra l'emergència climàtica i ecològica" i s'ha fixat com a principal objectiu per a 2023 repetir un Govern de coalició i frenar "l'adveniment de les forces de dretes".

Juantxo López de Uralde ha denunciat la situació "sense precedents" en el Congrés i la campanya d'assetjament contra la ministra d'Igualtat, Irene Montero, els atacs "infames" que ha patit des de l'extrema dreta els últims dies i ha alertat que aqueixa "inacceptable violència política" ha de servir per a recordar que el país està davant una situació "especialment greu: l'extrema dreta pot arribar a governar a Espanya".

I en aqueix sentit s'ha referit a les conseqüències que ja es coneixen de les aliances del PP  i Vox en el Govern de Castella i Lleó i quin és el "senyal" d'identitat d'aquesta aliança: "negacionismo climàtic, polítiques neoliberals, negacionismo de la violència masclista, atacs permanents a l'oposició en les institucions, atacs a la llibertat de premsa, quiosquets al servei de l'extrema dreta i polítiques antiecologistes".

Aliança Verda es va posar en marxa com un espai polític "ecologista, federal, internacionalista i independent", ha recordat el seu coordinador federal, qui ha manifestat que l'ecologisme és "el sistema immunitari de la Humanitat per a defensar-se d'una crisi ambiental sense precedents" a causa del canvi climàtic, a la pèrdua de biodiversitat i a la contaminació.


Crònica CT

 ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal