Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Yolanda Díaz rebutja l'ampliació del càlcul de les pensions proposat per Escrivà perquè és una 'retallada' de drets

La vicepresidenta segona urgeix a tirar avant la Llei Trans afirmant que "és un acord i compromís de Govern"

La vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, s'ha mostrat en contra de l'ampliació del càlcul de la base reguladora de les pensions a 30 anys com ha proposat el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, assegurant que la mesura dificultaria l'accés a la jubilació.

En declaracions als mitjans en la Fira Internacional del Llibre a la ciutat mexicana de Guadalajara, on es troba de visita, ha assenyalat que ampliar de 25 a 30 anys el període de còmput de la pensió és "un enduriment de l'accés a les pensions" que no pot compartir.

"Estem fent canvis en el mercat de treball que avancen en la recuperació de drets. Això no és recuperar drets, és retallar drets. En aquest sentit, la nostra posició és ben coneguda i no la compartim", ha asseverat la vicepresidenta segona del Govern.

En aquest sentit, Díaz ha recordat que durant molts anys el càlcul es feia en huit anys per a posteriorment passar a 15 anys. Més tard, amb la Llei 27/2011 aprovada pel Govern de Zapatero --i que encara no ha entrat en vigor-- es va ampliar el càlcul de la base reguladora a 25 anys, segons la ministra de Treball.

Amb tot, ha fet una crida a "respectar" els treballs que es fan en la taula de diàleg social, assenyalant al seu torn que alguns dels debats que s'estan dut a terme sí que tenen elements positius.

El Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions ha proposat aquest dilluns als agents socials ampliar progressivament el període de còmput de la pensió a 30 anys, però descartant els dos pitjors anys cotitzats, cosa que significaria que la pensió es calcularia amb els millors 28 de cotització dins d'un període total de 30 anys, segons han informat fonts de la cartera de José Luis Escrivá. Aquest canvi ampliaria en cinc anys el període de còmput, ja que en l'actualitat es calcula amb els últims 25 anys de cotització.

La Seguretat Social també ha plantejat en la taula de diàleg social una millora en el tractament de les llacunes de cotització per a les dones, així com per als homes la carrera de cotització dels quals s'haja vist minorada després de tindre un fill, en línia amb el funcionament del complement de bretxa de gènere. Les propostes del Ministeri contemplen, també, un tractament especial per a les llacunes de cotització del col·lectiu d'autònoms.

DÍAZ URGE A TIRAR AVANT LA LLEI TRANS

La vicepresidenta segona ha urgit a tirar avant la Llei Trans afirmant que "és un acord i compromís de Govern" després que el PSOE no haja donat per tancat "cap procés de la negociació" respecte a la llei, insistint en la necessitat de donar major "seguretat jurídica" als menors en el text legislatiu.

"Claríssimament, a favor dels drets de les persones trans. I a més, de veritat, cuidant tots els debats que tinguem (...) Necessitem traure aquesta llei avance, no per nosaltres, sinó per les persones trans", ha assenyalat Díaz en ser preguntada pels últims esculls per a la tramitació d'aquesta llei.

"Crec que Espanya es caracteritza per ser un país avantguardista a la defensa de tots els drets", ha afegit la titular de la cartera de Treball, recordant que fa uns mesos va presentar una guia d'inclusió laboral de les persones LGTBIQ+ amb el director general de l'Organització Internacional del Treball (OIT).

"És un acord de Govern i pensem en els drets de les persones trans. Per tant, sí al fet que tire avant i ho fem a més amb promptitud", ha agregat Díaz.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal