Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Una jutgessa suspèn l'emissió del segell de Correus que commemora el centenari del PCE


Una jutgessa del jutjat 30 del Contenciós-Administratiu de Madrid ha decidit suspendre cautelarment l'emissió del segell de Correus que commemora el centenari del Partit Comunista d'Espanya (PCE), segons ha avançat La Vanguardia. La magistrada atén així una petició presentada per l'Advocats Cristians per a paralitzar el segell de Correus.

Correus va anunciar el dijous l'emissió d'aquest segell commemoratiu del PCE, que tindria una tirada de 135.000 exemplars i que costaria 0,75 euros a partir del pròxim dilluns.

Des de l'associació han confirmat a Europa Press que encara no han rebut la notificació oficial però la presidenta d'Advocats Cristians, Polònia Castellanos, ha celebrat la decisió de la magistrada en considerar  "intolerable" que s'utilitzen les administracions públiques per a "promocionar una ideologia". "Emetre aquest segell va en contra del deure de neutralitat de les administracions públiques, de la llei de memòria històrica i fins i tot de la resolució del Parlament Europeu", ha afegit.

A més, Advocats Cristians assegura que "suposa l'exaltació d'un partit polític que va cometre crims i va perseguir milers de persones únicament per raó de la seua fe". Per això, ha al·legat que "emetre aquest segell és contrari a la Llei de Memòria Democràtica i a la resolució del Parlament Europeu que condemna l'exaltació  del Comunisme".

Després de conéixer-se la notícia, el ministre de Consum i líder d'IU, Alberto Garzón, ha qualificat com a "vergonyosa i simptomàtica" aquesta decisió: "El PCE va ser pare indispensable de la democràcia i de la Constitució espanyola". "Una associació ultra demana que no s'emeta un segell d'homenatge a un partit legal que va ser pare -indispensable- de la democràcia i de la Constitució espanyola i una jutge aprova cautelars per a suspendre el llançament. Vergonyós i simptomàtic", ha escrit Garzón.

Per part seua, el PCE ha acusat la jutgessa de treballar per al Govern de l'expresident Mariano Rajoy. "Que el PP bloquege el Consell del Poder Polític Judicial (CGPJ) cada vegada que perd les eleccions no té res a veure. A què no? Circulen!", ha afirmat irònicament en un tuit.

El Partit Popular, Vox i Ciutadans van censurar aquest dijous la decisió de Correus d'emetre un segell commemoratiu del primer centenari del PCE, arribant a demanar la dimissió del seu director, Juan Manuel Serrano. "És una vergonya. Retiren-ho", va reclamar immediatament el senador del PP, Rafael Hernando, que va advertir que "el comunisme, el nazisme, i el feixisme són ideologies totalitàries condemnades pel Parlament Europeu i que van causar milions de morts".

També Vox va denunciar que la història del PCE és "de violència, txeques, passejos, odi i totalitarisme" contra tots els espanyols, "inclosos els d'esquerres". Per això, creu que el millor homenatge seria "que els joves coneguen el seu passat criminal i genocida sense manipulacions"; i proposa com a alternativa que el segell recorde el 86 aniversari de la matança de Paracuellos.

Així mateix, Ciutadans va exigir la dimissió del president de Correus, ja que creu que commemorar el segle de vida del Partit Comunista "és commemorar l'odi, el crim i la misèria". "Contravé, a més, la resolució europea de 2019 sobre el comunisme i el nazisme. Taca la imatge d'Espanya i és una vergonya", van avisar els taronges


.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon