Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Una eina amb intel·ligència artificial que fa servir la Mancomunitat per a la selecció de persones en ofertes de feina

#mancomunitatcampdeturia

#campdeturia

L'Institut Universitari Valencià d'Investigació en Intel·ligència Artificial (VRAIN), de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha desenvolupat una eina amb Intel·ligència Artificial que ajuda a seleccionar, entre tots els candidats inscrits en un portal d'ocupació, a les persones idònies per a un determinat lloc de treball, amb els requisits que demanden les empreses.

Aquest treball, finançat per la Agència Valenciana de la Innovació (AVI), "estalviarà temps i agilitzarà els tràmits al personal tècnic del Servei de Promoció Econòmica, Ocupació, Joventut i Esports de la Mancomunitat Camp de Túria per al qual ha sigut desenvolupat i que anteriorment realitzava de manera manual", assegura la institució acadèmica en un comunicat.

El primer prototip d'aquest projecte estarà llest a la fi d'any. La seua investigadora principal, Laura Sebastiá explica que es tracta d'un sistema de recomanació que utilitza diverses tècniques d'Intel·ligència Artificial com a interpretació de llenguatge natural i anàlisi de grafs per a unir a persones idònies que compleixen les característiques que demanda una determinada empresa de la base de dades d'inscrits en aquest servei.

En l'actualitat, el Servei de Promoció Econòmica, Ocupació, Joventut i Esports de la Mancomunitat Camp de Túria utilitza una aplicació informàtica que permet registrar dades de diferent naturalesa, tant dels candidats com dades personals, formació i experiència, com de les ofertes que realitzen les empreses.

Amb aquestes dades, el personal tècnic realitza una selecció de persones candidates de manera manual, després de l'anàlisi de dades, com l'experiència de les persones i les necessitats del lloc a cobrir, i contacten amb els candidats per a inscriure'ls en les ofertes.

A través d'aquest nou projecte, mitjançant IA, l'eina donarà al personal tècnic un llistat automàtic de persones idònies per a cobrir una determinada oferta de treball. I a partir d'aquest llistat, l'equip del servei contactarà amb aqueixes persones per a promoure la seua inscripció en l'oferta de treball.

L'automatització d'aquest procés aconseguirà estalviar temps i agilitzar els processos de selecció i contractació d'ocupacions.

A més, durant la celebració del Túria Innovation Transfer Day, la investigadora de l'institut VRAIN de la UPV, Mª José Ramírez ha pronunciat una ponència sobre Business Intelligence. En ella ha destacat l'evolució d'aquest concepte que va sorgir en els anys 80 i es va popularitzar en els 90 i el principal objectiu dels quals és oferir als interessats una visió clara i personalitzada de les seues dades, alhora que ajudar de manera eficaç i eficient en els processos de presa de decisions i generar valor específic dins de l'organització. Aquest és el motiu pel qual el Business Intelligence és un dels pilars de la transformació digital.

En aquest sentit, la investigadora de VRAIN, subratlla que "la manera de fer negocis ja no és la mateixa, i que les empreses han d'evolucionar per a sobreviure en l'era digital".

SPIN-OFF I PIMES

I afig que, en el futur s'espera que les empreses de qualsevol grandària, incloses spin-off i pimes, "invertisquen més en els processos relacionats amb les dades, com la recopilació i emmagatzematge, però també en les tecnologies per a la seua anàlisi i processament automàtic, com ara Business Intelligence, aprenentatge automàtic, intel·ligència artificial i la ciència de dades, que poden formar una potent combinació tecnològica que ajude a les empreses en els reptes que planteja la transformació digital".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal