Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un total de 264.264 persones ja s'han vacunat contra la grip a la Comunitat


La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha immunitzat contra la grip a 264.264 persones durant les dues primeres setmanes de la campanya de vacunació, que va començar el 17 d'octubre. Per províncies, són 38.260 persones a Castelló, 133.643 a València i 92.361 a Alacant.

El conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, ha destacat en un comunicat la "importància" d'immunitzar-se tant de la grip com enfront del coronavirus, especialment entre els col·lectius més vulnerables.

"Convé destacar que la immunització és la millor protecció. Davant una possible normalització de la circulació del virus de la grip aquest hivern i el previsible augment de casos de coronavirus, no podem oblidar que les vacunes continuen salvant vides", ha assenyalat Mínguez.

Els col·lectius per als quals està pautada la vacuna antigripal són les persones majors de 65 anys (208.730 dosis administrades ja), dones embarassades o que acaben de donar a llum (4.160) i els qui tenen risc de patir complicacions perquè pateixen patologies cardiovasculars, neurològiques, respiratòries, diabetis, obesitat mòrbida, neoplàsies, malaltia celíaca, malaltia inflamatòria crònica o porten un implant coclear, entre altres. En aquest últim col·lectiu, el de persones de risc, ja s'han administrat 176.501 dosi.

La vacuna de la grip també està indicada per al personal sanitari i sociosanitari (23.359 dosis posades) i per als qui viuen en centres de majors o de diversitat funcional, que estan sent immunitzats en les seues residències.

La suma per grups és major que el total de dosis administrades perquè hi ha persones que reuneixen diverses condicions (per exemple, una persona major de 70 anys que a més és diabètica, per posar un exemple, consta com a vacunada per edat i per pertànyer a un grup de risc).

DOSI DE LA COVID

La campanya antigripal discorre en paral·lel amb l'administració de la segona dosi de record enfront de la COVID-19, que es va iniciar el 26 de setembre. Des de llavors, 238.131 persones han rebut aquesta dosi de record (84.394 a Alacant, 30.648 a Castelló i 123.089 a València).

Es tracta de professionals i residents de centres sanitaris o sociosanitaris, persones de 60 anys o més, persones dependents que no viuen en un centre de majors o de diversitat funcional i pacients que pateixen patologies de risc.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon