Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un acord unànime dels grups democràtics a Riba-roja conmemora el Dia Internacional de l'Eliminació de la violència contra les dones

El Ple aprova una declaració en la qual rebutja qualsevol tipus de violència física, sexual o psicològica per part dels seus autors, tant en l'àmbit privat com en la vida pública 

L'únic que no va votar a favor va ser la ultradreta, com és habitual allà on té algun regidor.

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha rubricat una moció elaborada i signada per tots els partits, excepte Vox, per a commemorar el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones que se celebra el pròxim dia 25 de novembre. El consistori s'uneix, d'aquesta manera, a la commemoració que té lloc a tot el món que mostra el seu suport a les dones que són víctimes de la violència masclista.

La moció presentada al ple municipal ha sigut signada pels partits polítics del PSPV, el Partit Popular, Ciutadans, Compromís, l’Esquerra i Podem Riba-roja Pot mentre que Vox ha votat en contra d'aquesta. D'aquesta manera, la iniciativa manifesta el seu rebuig absolut a qualsevol de les formes de violència que es pot practicar en la societat actual en contra de les dones, ja siga de manera física, sexual o psicològica per part dels seus autors.

Entre les manifestacions d'aquesta violència destaca aquella exercida per un company sentimental com la violència física, maltractament psicològic i violació conjugal, a més de la violència sexual i l'assetjament com les violacions, actes sexuals forçats, les insinuacions sexuals no desitjades, l'abús sexual infantil, el matrimoni forçat, assetjament de carrer, el tràfic d'éssers humans –esclavitud i explotació sexual-, així com la mutilació genital o el matrimoni infantil.

La Declaració de l'Assemblea de l'ONU de l'any 1993 defineix amb claredat que la violència contra la dona “és tot acte de violència que tinga o puga tindre com a resultat un mal o sofriment físic, sexual o psicològic per a la dona, així com les amenaces de tals actes, la coacció o la privació arbitrària de la llibertat, tant si es produeixen en la vida pública com en la vida privada”. A més, la moció aprovada destaca les greus conseqüències que es poden desencadenar en les dones i les xiquetes especialment els efectes psicològics i el mal sobre la seua salut sexual i reproductiva, que afecten les dones en totes les etapes de les seues vides.

Des de l'any 2023, el primer en el qual s'inicien les estadístiques, han sigut assassinades un total de 1.165 dones a Espanya per violència de gènere, mentre que en el que portem d'any han sigut assassinades un total de 35. Entre els anys 2013 i 2022, un total de 47 menors han sigut víctimes mortals en els casos de violència de gènere contra la seua mare, segons s'ha ratificat en els informes i les estadístiques oficials incorporades al text de la moció.

Els mateixos estudis indiquen que la violència contra les dones “continua sent un obstacle per a aconseguir la igualtat, el desenvolupament i la pau, igual que el respecte dels drets humans de dones i xiquetes”, de manera que la prevenció de la violència contra les dones és una de les claus per a erradicar aquesta xacra, a més de la importància de la conscienciació de les persones com un dels eixos més importants, tal com indica el text plenari.

Els partits signants subratllen que Riba-roja de Túria “ara més que mai ha de fer de la prevenció contra les violències masclistes i la desigualtat una política prioritària i transversal que assimile totes les polítiques desenvolupades des de les seues regidories, per això és important que els ajuntaments disposem de recursos humans i materials suficients i permanents per a continuar contemplant la transversalitat en les accions que s'impulsen des de la regidoria d'Igualtat”.

La moció de Riba-roja de Túria ratifica la seua voluntat de continuar impulsant els plans d'Igualtat, la promoció del treball multidisciplinari de la taula tècnica de violència de gènere i la comissió anti-assetjament, l'elaboració dels pressupostos municipals amb perspectiva de gènere, la confecció del pla abolicionista municipal com a eina que té com a objectiu la defensa i la protecció de les dones en situació de prostitució, l'amb la publicitat discriminatòria o denigrant cap a les dones com alguns dels cavalls de batalla a erradicar.

Finalment, s'exhorta a continuar impulsant la formació al funcionariat que intervé en els casos de violència de gènere en mantindre les prioritats municipals quant a la protecció, l'assistència i la reparació de les dones que pateixen violència de gènere, així com continuar reforçant les actuacions amb menors en context de violència de gènere per a enfortir, d'aquesta manera, les actuacions enfront de la violència vicària. A més, s'insisteix en la prevenció des dels àmbits educatiu, cultural, festiu, laboral, sanitari i l'associacionisme.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon