Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Suport unànime a Irene Montero i censura a l''atac masclista' d'una diputada de Vox


El Govern ha condemnat aquest dimecres les paraules de la diputada de Vox Carla Toscano en el Ple del Congrés en les quals afirmava que l'únic mèrit d'Irene Montero és "haver estudiat en profunditat" a Pablo Iglesias, la seua parella i fundador de Podemos, i ha mostrat el seu suport a la ministra d'Igualtat censurant al mateix temps "els insults i ataques masclistes" de la formació liderada per Santiago Abascal.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha assegurat que negar la violència masclista "és una manera d'exercir-la" i "pujar-la a la tribuna del Congrés és travessar una línia intolerable", en referència a la intervenció de Toscà. "Seguirem avant amb convicció i determinació. Tot el meu suport, Irene", ha assenyalat en un missatge en Twitter, que alhora era respost per la mateixa ministra. "Caminem junts i juntes per a avançar en drets feministes, més democràcia i justícia social", ha afegit Montero.

Per part seua, la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, ha sentenciat que "és intolerable que es proferisquen insults i ataques masclistes" a Montero en el Congrés, per a postil·lar que "no val tot en política" i que Espanya és "millor que el partit de l'odi".

En aquesta línia, el titular de Consum i coordinador federal d'IU, Alberto Garzón, ha censurat que "l'extrema dreta ha tornat a demostrar la seua toxicitat, el seu odi al feminisme i als drets de les dones i també la seua incompatibilitat amb els principis bàsics de la democràcia", mostrant tot el seu suport a la ministra d'Igualtat davant aquest "nou i infame atac" que ha rebut.

"Eres un exemple, companya. Eres enorme i estàs fent Història. Al teu costat sempre", ha recalcat la líder de Podemos i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, compartint el vídeo de la resposta de Montero a la diputada de Vox.

Però en el costat socialista també s'han succeït les mostres de suport, com en el cas de la titular d'Hisenda, María Jesús Montero, davant els "intolerables atacs i insults" que ha rebut "per part de la dreta retrògrada i grossera".

"Ministra Montero, som moltes i molts més. Que l'odi, el soroll i els insults no ens despisten, nosaltres a continuar construint un país millor, més igualitari i més feminista", ha subratllat la titular d'Educació i portaveu socialista, Pilar Alegría.

El titular d'Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha mostrat des de la tribuna del Congrés la seua solidaritat amb Montero, davant les "desqualificacions absolutament insòlites" que ha hagut de suportar durant la sessió.

"Amb Irene Montero. No tot val. I hi ha qui s'endinsa en sengles perilloses. Això és indigne i un insult per a la institució a la qual pertanyen i els ciutadans als qui representen", ha recalcat, per part seua, la vicepresidenta tercera, Teresa Ribera, també en Twitter.

SUPORTS DES D'UNIDES PODEM

Diversos càrrecs del grup confederal han mostrat missatges de suport a Montero després de l'episodi i han arremés contra Vox. Així, el secretari tercer de la Mesa del Congrés, Javier Sánchez Serna, ha denunciat també la "violència política" per part de la "diputada feixista" de Vox, la intervenció de la qual contra la titular d'Igualtat ha sigut "el més fastigós" que ha viscut durant els seus set anys en la cambra.

El seu company de bancada, Juantxo López de Uralde, ha denunciat que l'"extrema dreta cerca culminar la cacera" contra Montero amb "difamacions i insults brutals" en l'hemicicle" amb aquest episodi vergonyós. Mentrestant, el diputat morat Pedro Honrubia ha etzibat que Vox és "pur odi i violència" i que el PP és "còmplice de blanquejar-los i alimentar-los".

El portaveu d'Unides Podem en el Congrés, Pablo Echenique, ha escrit en xarxes socials que "la ultradreta", "cada vegada més difícil de distingir d'una fossa sèptica", --ha puntualitzat-- ha exercit "violència política masclista" contra Irene Montero, "omplint de fem la seu de la sobirania popular". "La repugnant agressió no hauria sigut possible sense l'abjecta campanya mediàtica prèvia", ha incidit.

Al seu torn, el ministre d'Universitats i dirigent d'En Comú Podem, Joan Subirats, ha qualificat de "totalment inacceptable" el succeït aquesta vesprada i envia tota la seua solidaritat a la seua companya en l'espai confederal.

També l'exvicepresident del Govern i exlíder de Podemos, Pablo Iglesias, ha celebrat que  el conjunt dels partits d'esquerra tancaren "files" amb Irene Montero "enfront de la violència mediàtica i política que rep". "Però no ha de ser només una qüestió de decència i companyonia, sinó la convicció política que enfrontar als feixistes és estar amb Irene i amb el feminisme", ha avisat.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon