Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sordo (CCOO) no creu necessari ampliar el període de càlcul de la pensió i dubta que genere 'consens polític'

Anuncia que seran "taxatius" sobre la reclamació de "una pujada vigorosa" del SMI, que "apunte als 1.100 euros"

El secretari general de CCOO, Unai Sordo, no creu necessari ampliar el període de càlcul de la pensió de 25 a 30 anys, sense comptar els dos més desfavorables, i dubte que genere "consens polític" per a impulsar-la. Quant a la resta d'iniciatives que s'han posat damunt de la taula per a la reforma de les pensions, creu que "són bàsicament positives", si bé encara són "insuficients", però que poden "donar peu a un bon acord".

Sord s'ha referit, d'aquesta manera, als plantejaments que va realitzar aquest dilluns el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions per a apuntalar la reforma de les pensions en la reunió amb els agents socials, als quals va proposar, entre altres coses, ampliar de 25 anys a 30 el període de càlcul de la pensió triant els 28 anys més favorables de cotització.

En una entrevista concedida a Ràdio Euskadi,  el líder sindical ha admés que aquest és l'aspecte "més problemàtic" de totes les mesures que es van posar damunt de la taula, perquè la resta són "bàsicament positives".

D'aquesta manera, s'ha referit a l'increment de les bases màximes de cotització, que "és necessari a Espanya perquè no és normal que, a partir dels 53.000 euros, es deixe de cotitzar a la Seguretat Social, i si es produeix el destope de bases màximes, és una bona notícia per als ingressos de la Seguretat Social".

"Crec que hi ha altres mesures que van una mica en la línia del que plantegem els sindicats, que bàsicament és que, després de garantir la revaloració de les pensions en funció de l'IPC i després de derogar el factor de sostenibilitat de la reforma de pensions de Mariano Rajoy, el que toca són mesures per a millorar l'estructura d'ingressos de la Seguretat Social, pensant en mediats de segle, és a dir, quan es produïsca la major punta de persones jubilades producte de la generacions de l'anomenat 'baby boom'", ha manifestat.

Al seu judici, el perímetre del que s'està negociant "bàsicament és positiu", si bé "encara insuficient". "Falten mesures més ofensives per a millorar les pensions mínimes i mesures més ambicioses per a millorar les llacunes de cotització de les persones que perden les seues ocupacions en les últimes parts de les seues carreres professionals, però estic convençut que ací podem acabar arribant a un acord", ha considerat.

Quant a període de còmput de la Seguretat Social, ha assenyalat que "no és una mesura necessària i, sobretot, no ve de cap recomanació en el marc del Pacte de Toledo", amb la qual cosa dubte "que això genere un consens polític com per a plantejar de debò aquest tipus de mesures que, d'altra banda, se'ns planteja com a efecte neutre, és a dir, que no es fa per a suposar cap estalvi a la Seguretat Social".

"En tot cas, ací no hi ha un consens polític entorn d'aquesta mesura i veurem com evolucionen les coses. La resta de les qüestions que estem veient, crec que poden donar peu a un bon acord", ha insistit.

Unai Sordo ha precisat que aquesta mesura --que la ministra de Treball, Yolanda Díaz, ja ha dit que retalla drets"-- no està consensuada, i ha precisat que, del que s'està parlant, és de l'increment del període de càlcul per a la base reguladora de la pensió, "no que s'endurisca en cap cas el del temps necessari per a accedir a la pensió ni res d'això".

Sordo ha recordat que, en el terreny del còmput per a calcular la pensió, s'ha arribat recentment als 25 anys i encara no s'ha comprovat els seus efectes. "El raonable és que això romanga així i no es toque més. El que se'ns planteja és un increment d'aqueix període, podent descartar els dos pitjors anys, però jo crec que això no té un consens polític darrere i, si no ho té, crec que és millor que ens centrem en la resta de mesures que són bàsicament positives, però encara manifestament millorables", ha subratllat.

SMI

El secretari general de CCOO també ha recordat que el Govern està disposat a pujar el Salari Mínim Interprofessional, com "no podia ser d'una altra manera" perquè és un compromís adquirit amb els sindicat i forma part de l'acord de Govern. "El que passa és que fa falta saber en quina quantia", ha indicat.

En tot cas, ha assenyalat que estan a l'espera que es conega el que planteja l'informe del comité d'experts, del qual es va dotar el Govern, i després hi haurà una negociació, en la qual "la posició de Comissions Obreres serà taxativa: els treballadors que cobren l'SMI, que no deixa de ser un salari de subsistència, no poden perdre poder adquisitiu i, per tant, fa falta una pujada vigorosa". "Apuntar-ho als 1.100 euros no havia de ser cap disbarat", ha apuntat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal