Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Huí ha mort Ferran Zurriaga i Agustí d'Olocau; pedagog del moviment de renovació educativa de l'Escola Valenciana

 Des de l'Ajuntament d'Olocau i tota la seua Corporació Municipal, volem transmetre el nostre més sentit condol a la família i amics de Ferran Zurriaga i Agustí, qui ha mort en el dia de hui.

Nascut a Olocau en 1938, Ferran Zurriaga va dedicar la seua vida a la pedagogia i a la investigació sobre la nostra terra. Va ser mestre en l'àmbit de ciències socials i llengua i va estar estretament compromés amb el moviment de renovació educativa i amb l'impuls de l'escola en valencià.

A més, la seua labor com a cronista del nostre poble ens ha deixat un llegat d'incalculable valor. Llibres com Olocau, cau de somnis, Rondalles i llegendes dels muntanyes de Portaceli o La Vall d'Olocau, Marines i Gàtova són alguns exemples de la seua rica obra. En ells, la naturalesa, els costums, les tradicions, els oficis i les històries més pròximes són protagonistes i configuren un retrat fidedigne de la cultura i la forma de vida d'Olocau.

En paraules de l'alcalde, Antonio Ropero, "la defunció de Ferran Zurriaga suposa una trista notícia per a tots, ja que era una persona molt volguda, que va dedicar la seua vida a l'educació i que, com es pot veure en la seua extensa obra, professava un profund afecte al nostre poble”. “Els veïns i veïnes d'Olocau sempre li estarem agraïts per la seua gran labor, que ens ha ajudat a conéixer millor el nostre passat, les nostres arrels, i a posar en valor la identitat que ens defineix”, ha afegit.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon