Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Serra instal·la plaques solars per generar energia neta

Les plaques solars fotovoltaiques ja estan en funcionament al CEIP Sant Josep de Serra. L'Ajuntament ha instal·lat 46 plaques sobre la coberta del col·legi públic que ja estan produint electricitat i servirà per a abastir de llum el centre escolar.

"Apostem per les energies netes i renovables al nostre poble. És una prioritat continuar apostant per la transició energética que ja vam començar amb la planta de pèl·lets que abasteix les calderes de calefacció dels col·legi i altres edifcis municipals com l'ajuntament, centre metge i escoleta infantil municipal" comenta l'alcaldessa, Alicia Tusón.

Amb una inversió de 30.000 €, procedents del pla Reacciona de la Diputació de València s'han instal·lat 46 plaques solars fotovoltaiques que produeixen 20 kw d'energia elèctrica. Aquesta primera planta fotovoltaica també permetrà que l'energia produïda i que no s'aprofite al col·legi es puga compensar amb l'energia que es consumeix en altres instal·lacions municipals. La instal·lació, per tant, tindrà un doble benefici ja que a més de abastir d'energia eléctrica al CEIP Sant Josep, permetrà una rebaixa de la factura de la llum en altres edificis municipals.

Aquesta primera fase d'instal·lació s'anirà complementant en diferents anys fins a completar un projecte que pretén produir 200 kw i que també s'instal·laran a la resta de cobertes del CEIP Sant Josep de Serra.

 



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon