Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Serra acull la presentació del congrés sobre els 750 anys de la Cartoixa de Portaceli


La Casa de la Cultura de Serra ha acollit la presentació oficial del congrés "La Cartoixa de Portaceli (1272-2022), vuit segles de testimoni" que se celebrarà en la facultat de Geografia i Història de la Universitat de València baix el patrocini de la Diputació de València. El congrés que se celebrarà del 10 al 12 de novembre reunirà a València als màxims experts mundials sobre la cartoixa de Portaceli.

La presentació del congrés que commemora els 750 anys de la degana de les cartoixes ibèriques i única institució que juntament amb la Seu de València perdura per al fi que van ser concebudes des dels temps de Jaume I va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Serra, Alicia Tusón i del comité organitzador de l'esdeveniment acadèmic, Albert Ferrer, Josep-Marí Gómez i Francisco Fuster.

L'alcaldessa va manifestar "l'orgul"l d'acollir esta presentació per "la vinculació històrica de la Cartoixa de Portaceli a les gents de Serra." L'acte va comptar amb tres conferències divulgatives sobre les cartoixes valencianes: Portaceli (Serra), per Franscico Fuster; Valldecrist (Altura) per Josep-Marí Gómez i Aracriti (El Puig) a càrrec d'Albert Ferrer.

La presentació va acabar amb la distinció als tres organitzadors del congrés amb un socarrat que representa la Torre del Senyor de la Vila, que al costat de la resta de torres i el Castell de Serra formaven part del sistema defensiu del nord de València.

 Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon