Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Satisfacció en UP per explicacions de Guàrdia Civil de Melilla i assenyala que el problema és l'accés a l'asil

El portaveu d'Unides Podem en la Comissió d'Interior, Enrique Santiago, ha mostrat aquest dilluns la seua "satisfacció" per les explicacions que ha oferit el cap de la Guàrdia Civil a Melilla als diputats d'aquesta comissió en la seua visita a la ciutat pels successos del 24 de juny en la tanca, que es van saldar amb desenes de subsaharians morts, però ha subratllat que el problema "és l'accés a l'asil" que provoca morts i per això demana que "es complisca la llei espanyola i europea".

En declaracions als periodistes, Enrique Santiago ha manifestat que el tinent coronel i cap accidental de la Comandància, Arturo Ortega Navas, ha rebut a la delegació de la Comissió d'Interior del Congrés que està de visita aquest dilluns Melilla amb el focus posat en els vídeos que recullen la resposta policial en la tragèdia de 24 de juny en la qual van morir almenys 23 migrants i en la versió dels fets oferida pel ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, qüestionat després d'un documental recent de la BBC.

Enrique Santiago, que forma part d'una delegació de huit diputats de sis partits diferents, entre els quals estan també PP, ERC i EH-Bildu, ha assenyalat que el cap de l'Institut Armat "ha estat absolutament col·laborador, amb tota mena de preguntes que li hem fet i no hem tingut major problema".

El diputat de Podemos ha detallat que Arturo Ortega "ens ha anat relatant com van ser els esdeveniments, mostrant imatges, plans, infografies del lloc i hem pogut realitzar tot tipus de de preguntes, amb la qual cosa ha sigut tot molt satisfactori i francament per part de la Comandància la col·laboració és absoluta".

ASIL I MORTS

Enrique Santiago ha assenyalat que "veurem com acabem això llavors" i comprovar "aqueixa falta de mitjans, falta d'agents, però és una miqueta prompte per a saber-ho: són 650 guàrdies civils en la Comandància més la Policia Nacional, és a dir els mitjans òbviament són millorables però no sembla que siga un problema de mitjans sinó potser un problema de coordinació".

El portaveu d'Unides Podem ha demanat esperar que veren la instal·lació fronterera en el terreny abans d'oferir una major valoració.

No obstant això, per al portaveu d'Unides Podem en la Comissió d'Interior el problema més important que ha detectat és la dificultat que tenen els peticionaris d'asil per a poder realitzar aquest tràmit quan pretenen accedir a Melilla.

"Per a mi, el principal problema és que les previsions que hi ha en la Llei d'Asil espanyola han de garantir-se, és a dir, el normal accés a sol·licitar asil en els llocs fronterers o en els consolats i que pels motius que fora no s'està complint", ha explicat el parlamentari.

Enrique Santiago ha indicat que "és evident que no hi hauria aquestes allaus en frontera de col·lectius que són tots susceptibles d'obtindre protecció internacional i per exemple en el cas de de l'entrada el 24 de juny en la seua immensa majoria eren nacionals de Sudan, Sudan de Sud, és a dir, països que sí que sol·liciten asil dins del territori nacional, als quals en un 90% se'ls concedeix algun tipus de protecció internacional".

Per tot això, ha expressat que "el que no té sentit és que la diferència entre accedir als llocs que han d'estar habilitats en frontera per a demanar protecció internacional i no poder accedir la diferència siguen vint, trenta, quaranta morts, això és el que no es pot permetre, i llavors això és al que anem, a veure com es pot corregir i es complisca la llei espanyola i la llei europea, ni més ni menys".



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon