Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Rosa Pérez aposta per consolidar confluències i 'continuar sumant' al capdavant d'EUPV


#eupv

La consellera de Transparència i aspirant a repetir al capdavant d'Esquerra Unida (EUPV), Rosa Pérez Garijo, presentarà aquest divendres 18 a la militància una candidatura que aposta per enfortir el partit per a "continuar sumant", per consolidar els espais de confluència i per buscar "noves fórmules que permeten superar les estructures actuals per a continuar sent un motor de transformació".

Garijo encapçala la candidatura  'Continuem avant, fent País' per a les primàries d'EUPV, que se celebraran la setmana del 21 al 27 de novembre, com a aspirant a la Presidència de la Generalitat acompanyada per Estefania Blanes per Alacant i Antoni Llorente per Castelló. L'altra candidatura que es presenta a les primaries, la encapçala  Maria Ángeles Llorente

Segons avancen fonts de la candidatura, Pérez Garijo vol posar de manifest el caràcter i la "força municipalista" d'Esquerra Unida, posant en valor la política del dia a dia, "la política útil per a millorar la vida de les persones".

Així defensarà que, amb el seu partit present en les institucions, s'aprofundeix a posar a les persones "en el centre de totes les polítiques" i que ara és el moment de "créixer per a fer que EUPV siga encara més l'eina de canvi que la societat actual necessita".

La seua candidatura defensarà unes condicions de vida dignes per a la classe treballadora, uns serveis públics de qualitat, universals i gratuïts i un compromís amb la reversió dels serveis públics privatitzats, amb la memòria democràtica, amb obrir les institucions a la participació.

Arribar on uns altres no són capaços

Per a aconseguir-ho, al seu judici, EUPV és "imprescindible per a arribar on els altres no són capaces de fer-ho", després d'aconseguir en els últims anys "fites històriques" com recuperar la representació en Les Corts i formar part per primera vegada de la Generalitat al costat de Podem.

Garijo pretén liderar el partit "amb un peu en les institucions i un altre al carrer", al costat dels moviments socials que clamen per una major justícia social, pel dret a l'habitatge, la solidaritat internacional, els drets de les persones LGTBIQ+, la protecció del territori o contra la violència masclista.

La seua intenció és "continuar treballant per al conjunt dels valencians" en l'envelliment de la ciutadania, la despoblació, la difícil situació dels joves, la dependència de sectors com el turisme i la construcció, la protecció dels recursos naturals, la igualtat o l'infrafinançament autonòmic.

Tot això ho farà al costat d'un equip divers, plural i "ple de persones lluitadores que evidencien la necessitat de ser presents al carrer i en les institucions".

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon