Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja 'torna a la normalitat' després de les pluges: un operatiu especial revisa edificis i repara vies i murs

L'Ajuntament activa des d'aquest dilluns una línia d'atenció telefònica per a orientar sobre tràmits i reclamacions als veïns

L'Ajuntament de Riba-roja (València) ha posat en marxa un operatiu especial per a fer front als danys causats per les pluges torrencials, que han arribat a acumular 170 litres per metre quadrat (l/m²) en el municipi aquest passat dissabte.

L'operatiu està compost per prop de 40 treballadors municipals, a més d'empreses externes com a reforç a les labors de neteja i reparació de vies, murs caiguts i zones danyades per l'entrada de l'aigua, ha informat el consistori en un comunicat.

L'equip tècnic ha dut a terme la revisió de 30 edificis públics per a comprovar el seu estat i començar la neteja i reparació de zones danyades per l'entrada d'aigua, al mateix temps que s'ha dut a terme l'avaluació de danys en vies, carrers i altres espais públics que s'han vist afectats per les pluges.

Des de l'alcaldia, s'ha informat de la mobilització de 21 agents de policies en els moments "més crítics" de la pluja torrencial del dissabte, així com de tres patrulles per a la direcció de cinc màquines excavadores i la revisió de riscos en zones de trànsit.

Així mateix, un equip especial del servei de neteja viària 'Riba-roja Neta' es troba des del dissabte a la vesprada fent tasques de neteja i de reposició de contenidors, juntament amb brigades de senyalització.

L'alcalde de la localitat, Robert Raga, s'ha desplaçat aquest diumenge a diversos punts afectats per a conéixer "de primera mà" els danys ocasionats i per a parlar amb els veïns i veïnes, així com amb els treballadors que realitzen l'operatiu.

Raga ha ressaltat que "la situació està tornant a la normalitat després d'unes pluges intenses que mai abans s'havien registrat", i ha agraït que "els danys només siguen materials i no personals".

"COMPLETA COORDINACIÓ"

El primer edil ha assegurat que des d'aquest dissabte està en "completa coordinació" amb la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, a qui ha agraït les labors de la Guàrdia Civil en el municipi.

"Els esforços conjunts ens han permés superar problemes d'accessos com el que hem tingut en el PLV amb un tancament de més d'una hora a causa de l'aigua i afrontar aquest episodi torrencial amb bona coordinacion de tots els nostres efectius", ha valorat.

L'alcalde ha subratllat que el "primer objectiu" de l'Ajuntament ha sigut "ajudar a les persones bloquejades en llars o edificis a eixir dels mateixos i actuar en el polígon del Oliveral en el moment crític de màxima intensitat".

"A més de la neteja i de la diagnosi que duem a terme al costat de reparacions, volem estar al costat dels nostres veïns i veïnes afectats i des d'aquest dilluns tindrem a disposició una línia d'atenció telefònica per a orientar sobre tràmits, reclamacions o qualsevol altra qüestió en la qual puguem ajudar des de l'Ajuntament", ha anunciat.

El telèfon d'atenció és el 962770062 extensió 4176 o el 627055546 i estarà en funcionament des del dilluns a les 8.00 hores del matí.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon