Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria presenta la seua candidatura a 'Ciutat de la Ciència i la Innovació' 2022 i l'adhesió a la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació

El ple de l'ajuntament ratifica amb el suport de tots els partits polítics democràtics la seua voluntat d'optar a la distinció que es concedeix mitjançant concurrència competitiva. Al Plenari  l'ultradreta s'abstingut,

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una proposta de l'equip de govern del PSPV en la qual es demana al Ministeri de Ciència i Innovació la concessió de la distinció de “Ciutat de la Ciència i la Innovació” per a la localitat corresponent a l'any 2022 convocada per la Secretaria General d'Innovació. La proposta del ple ratifica l'aprovació prèvia a través de la Junta de Govern Local.

La iniciativa municipal ha sigut ratificada en el ple pel PSPV com a formació ponent i impulsora de l'acord, a més del suport del Partit Popular, Compromís, Ciutadans, Podem Riba-roja Pot i l’Esquerra, mentre que Vox ha optat per l'abstenció. Al costat de la presentació de la candidatura de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria a la concessió de la distinció s'ha aprovat, també l'adhesió a la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació ('Red Innpulso').

La concessió de la distinció “Ciutat de la Ciència i la Innovació” que convoca el Ministeri de Ciència i Innovació es realitza a través del règim de concurrència competitiva que suposa entrar en competència amb altres candidatures d'altres ciutats d'acord amb els principis de publicitat, transparència, igualtat i no discriminació i el principi fonamental de la qual passa per afavorir la innovació en l'àmbit local amb la posada en marxa d'aquesta convocatòria.

L'acord recorda que Riba-roja de Túria “ha demostrat en els últims anys, a través de diferents projectes i iniciatives, sota una visió estratègica, que situa la innovació, la tecnologia la resiliència i la sostenibilitat com a elements centrals de les seues actuacions i del seu posicionament de ciutat a través del foment d'aliances i co-governança” i subratlla que la ciutat es troba compromesa amb l'objectiu de “convertir el municipi en un node productor de sinergies i intercanvi en l'àmbit del coneixement que permeta el desenvolupament econòmic i millora de la qualitat de vida de la ciutadania”.

La proposta confirmada pel ple municipal constata que en els últims anys “els ajuntaments han anat assumint un paper cada vegada més actiu en el desenvolupament de polítiques i actuacions per a afavorir la innovació en l'àmbit local i s'han convertit en tractors de la innovació dels seus territoris. La distinció reconeix l'important paper de les entitats locals en la promoció dels seus territoris com a element crucial que determina el desenvolupament econòmic i social.

La 'Red Innpulso' és un fòrum de trobada i de definició de polítiques locals innovadores on es comparteixen experiències i projectes, amb una potenciació de la col·laboració entre ajuntaments i amb la compartició de bones pràctiques en la gestió i iniciatives de comunicació d'aquests projectes als ciutadans. Cada vegada desenvolupa una promoció de polítiques noves, com la compra pública d'innovació, el suport a les pimes i als emprenedors, la definició de criteris d'innovació i la promoció i suport a la participació en projectes d'àmbit europeu.

La convocatòria atorga el reconeixement al potencial innovador dels ajuntaments, de manera que valora especialment les iniciatives innovadores de prestació dels serveis públics, el govern electrònic, el lliure accés a la informació, les actuacions de compra pública d'innovació com a eina de la Investigació i el Desenvolupament i aquelles actuacions que tendisquen a posicionar a les entitats locals alineades amb els objectius de l'estratègia Horitzó Europa.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que la possible concessió d'aquesta distinció “suposaria el recolzament a les polítiques en matèria d'innovació, tecnologia i mesures de sostenibilitat que hem dut a terme en els últims, amb una potenciació notable dels programes que serveixen per al desenvolupament de les polítiques basades en un suport als sectors productius que més el necessiten, com les pimes o els emprenedors”.

.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon