Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja, Aldaia i Manises estudien sol·licitar de forma conjunta la declaració de zona catastròfica

La CHJ destaca les actuacions en els barrancs del "Poyo" i la Saleta per a donar una solució integral al risc d'inundació

Els Ajuntaments de Riba-roja, Aldaia i Manises (València) estan estudiant sol·licitar de manera conjunta la declaració de zona catastròfica pels danys causats per l'episodi de pluges torrencials d'aquesta finalitat de setmana i estan així mateix en contacte amb la Generalitat per a col·laborar en un possible decret que òbriga una línia d'ajudes de les zones afectades, segons ha assenyalat des del consistori que dirigeix Robert Raga.

A més, un operatiu municipal integrat per un centenar de persones treballa en Riba-roja des de dissabte passat, secundats per cinc retroexcavadores, en les tasques de neteja i reparació de danys. Dissabte passat la Policia Local va realitzar un total de 106 intervencions i des de les 8.00 hores de hui s'ha rebut un centenar d'anomenades al número habilitat per a orientar als veïns en els tràmits que han de realitzar -el 627055546--. Aquesta informació també es pot sol·licitar a través del correu vivienda@ribarroja.es.

Així mateix, aquesta vesprada se celebrarà un ple municipal i s'està ultimant una proposta per a tramitar per via d'urgència una línia d'ajuda municipal per als afectats complementària a la de les assegurances o d'altres administracions.

Per part seua, l'alcalde d'Aldaia, Guillermo Luján, ha assenyalat que els tres túnels de la localitat es van inundar perquè "el problema és que el barranc de La Saleta passa pel nucli urbà" i per això ha recordat que "el municipi porta més de 40 anys demanant un desviament de l'aigua". "Hi ha fons sectorials però hi ha algun informe de la Conselleria que fa que no s'execute", ha assenyalat Luján, que ha exigit que "no s'espere que hi haja danys personals greus perquè s'execute" aquest projecte de canalització del barranc.

Així mateix, tota la brigada municipal d'obres d'aquest municipi, integrada per uns 25 empelados, està treballant en l'adequació dels desperfectes, llevant fang, branques i pedres dels carrers i parcs del municipi.

Per part seua, des de l'Ajuntament de l'Eliana assenyalen que "el dissabte no van tindre grans sobresalts, però si que van tindre vigilar punts crítics". El més important va ser la rebentada del col·lector d'aigües fluvials en el tram que va quedar per arreglar i han enviat un escrit tant a la Conselleria d'Agricultura com a la CHJ per a exigir la seua reparació i una reunió urgent perquè "s'està abocant aigua al barranc".

PLANS DE GESTIÓ

El president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ), Miguel Polo, ha assenyalat a Europa Press que per a frenar les inundacions "ningú pot posar pegues" a les mesures previstes en els Plans de gestió del risc d'inundació d'aquest organisme i en aqueix sentit ha destacat les actuacions previstes en els barrancs del 'Poyo' i la Saleta per a donar una solució integral.

Així, davant les crítiques d'alcaldes de les comarques de l'Horta i el Camp del Túria, ha apuntat que les pluges d'aquesta finalitat de setmana van caure de "forma molt intensa en un curt període de temps" i ha defensat les actuacions de conservació dels barrancs per part de l'organisme de conca.


Polo ha aclarit que una altra cosa és si hi ha revisar la hidrografia dels barrancs per a veure si requereixen d'alguna actuació i, en aqueix sentit, ha insistit a demanar que no s'obstaculitzen les mesures previstes en aquests Plans, que identifiquen les zones inundables, i "es deixe actuar" a la CHJ en les mesures de solució integral.

Aquest és el cas, ha apuntat, del projecte de canalització del barranc de la Saleta en el tram d'Aldaia, que assenyala s'està retardant per "l'oposició" que ha alçat la seua declaració ambiental en haver-se qüestionat la seua compatibilitat amb el Pla d'Acció Territorial d'Ordenació i Dinamització de l'Horta del Consell, la qual cosa ha portat a haver de realitzar una nova DIA simplificada.

Sobre aquest tema, ha considerat que "no procedia està oposició perquè aquest decret és posterior al disseny del projecte i els terrenys ja estaven expropiats". "No entenem els problemes amb aquest projecte que podria estar ja en execució", ha assenyalat. D'aquesta manera, segueix en tràmit d'aprovació per a procedir posteriorment a la licitació de les obres.

Així mateix, ha destacat que des de fa mesos es treballa en una segona actuació per a donar una solució integral que evite les inundacions d'aquestes zones que consisteix en la millora de la capacitat de desguàs el barranc del 'Poyo' en el seu tram mitjà, que està en fase de tramitació.

Respecte al trencament de la part del col·lector d'aigües fluvials que transcorre pel barranc de Mandor, ha explicat que el problema és que també recull les aigües residuals. Per això, ha apuntat que la solució definitiva passa traure les aigües residuals, però ha assenyalat que es requereix de la implicació de totes les Administracions ja que la competència es va cedir a la Generalitat.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon