Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pilar Lima queda fora dels llocs d'eixida a Les Corts segons les primàries de PODEM


Així ho ha publicat valenciaplaza que ha tingut accés als resultats de les primaries de la formació. Els resultats de les primàries de Podem per a les eleccions autonòmiques i municipals es van donar a conéixer aquest divendres amb dos resultats principals que van complir els pronòstics. El vicepresident segon del Consell, Héctor Illueca, serà el candidat a la Presidència de la Generalitat mentre que la secretària general del partit, Pilar Lima, serà el cap de llista per a l'Alcaldia de València.
Ara bé, algunes altres dades rellevants van passar més desapercebuts en el comunicat oficial remés per la formació habitada que, a última hora de la vesprada d'aquest divendres, encara no tenia penjats els resultats definitius en la web per a tal efecte. Així, la líder de Podem serà cap de llista per al consistori però no estarà en els llocs d'eixida per a repetir com a diputada en Les Corts Valencianes, procés al qual també s'havia presentat.
Lima va traure un resultat notablement discret, quedant en el lloc 37é dels entorn de 100 participants registrats. D'aquesta manera, i atés que Podem ostenta huit parlamentaris en la cambra amb no massa previsions d'ascens, queda clar que la secretària general de la formació habitada es jugarà el tot pel tot en la campanya municipal, on el seu partit no va aconseguir representació en 2019.

En aquest sentit, diferents fonts de Podem han comentat aquest divendres la seva "sorpresa" pel baix resultat aconseguit.  Cal recordar que Lima és, a més de diputada i líder del partit, també portaveu a les Corts, per la qual cosa gaudeix d'una visibilitat més gran que la resta de parlamentaris.

 Una altra de les dades rellevants va ser el descens de participació respecte a les primàries del 2019 en què Rubén Martínez Dalmau va ser elegit candidat a la Generalitat davant tres aspirants més.  En aquell procés van participar-hi 5.240 militants o simpatitzants, mentre que en aquestes primàries només s'han comptabilitzat en total 3.597 vots;  un 31% menys.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon