Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pérez Garijo presenta a Barcelona el projecte de pressupostos participatius de la Generalitat


La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha presentat a Barcelona el projecte de pressupostos participatius de la Generalitat durant la trobada 'Caravana Europea de Pressupostos Participatius per a ciutats més verdes', sessió organitzada per l'Ajuntament de Barcelona en coordinació amb l'Observatori Internacional de Democràcia Participativa.

La consellera Pérez Garijo ha participat en la 'Taula d'experiències de pressupostos participatius verds' al costat del director de democràcia local de Grenoble, Diego Fernández; el regidor de Participació Ciutadana de Sant Cugat, Oriol Sanchez; el regidor de Drets de Ciutadania i Participació de Barcelona, Marc Serra; i la Cap de Secció de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de València, Virginia Martín.

Durant la seua intervenció, la consellera ha parlat del primer procés participatiu que ha desenvolupament la Generalitat "per a posar la ciutadania en el centre a l'hora de decidir les actuacions a les quals es destina una part del pressupost de la Generalitat".

Per a Pérez Garijo els primers pressupostos participatius de la Generalitat "ens converteixen en un referent en participació perquè som l'única comunitat autònoma que ha desenvolupat uns comptes autonòmics donant veu a la ciutadania, amb el repte que això suposava"; una projecte pioner "que podem explicar i exportar a altres territoris per a avançar en participació ciutadana".

Pérez Garijo ha subratllat el potencial dels primers pressupostos participatius del Govern valencià i els ha definits "com una magnífica eina que permet obrir l'Administració Pública a tots els valencianes i valencians, invertint en cada racó del nostre territori".

La consellera de Participació ha manifestat que a través d'aquesta iniciativa pionera "hem implicat i donat veu a la ciutadania, que ha demostrat amb els projectes presentats, la qualitat i el valor de la participació, que poden enriquir la labor del Govern valencià".

Dels 125 milions previstos per als primers pressupostos participatius de la Generalitat d'àmbit comarcal i autonòmic, finalment la ciutadania va decidir de manera directa sobre 101 milions euros que engloben un total de 96 propostes viables. D'àmbit autonòmic es van destinar 34.583.000 euros que abasten 23 projectes, mentre que 67.201.548 van ser per a les diferents àrees comarcals.

Pérez Garijo ha ressaltat que dels 96 projectes, "un total de 22 són en clau verda, relacionats amb la sostenibilitat i la regeneració urbana", la qual cosa demostra que la ciutadania "està cada vegada més sensibilitzada amb el medi ambient i la necessitat de fer de les nostres ciutats llocs més sostenibles on viure".

Ciutats més verdes

La Caravana Europea de Pressupostos Participatius per a Ciutats més Verdes és un esdeveniment internacional que se celebra en diferents ciutats i que se centra en la dimensió mediambiental i climàtica dels pressupostos participatius. Així, cada ciutat compartirà pràctiques i respostes innovadores en relació amb les dimensions verda, climàtica i juvenil dels pressupostos participatius.

Aquesta jornada forma part d'una caravana que ja ha passat per Valongo a Portugal i seguirà per Edimburg, Barcelona, i les ciutats franceses de Saint-Egrève i Grenoble. La trobada a Barcelona compta amb experts en participació ciutadana, l'experiència de municipis i administracions en el desplegament de pressupostos participatius i el testimoni de la ciutadania promotora de projectes de transformació ecològica en el territori.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon