Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pérez Garijo destaca el paper de les empreses i els agents socials 'per a generar aliances encaminades a la consecució dels ODS'

Per a Pérez Garijo “una empresa socialment responsable guanya competitivitat, precisament, gràcies al benefici que retorna a la societat”

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha clausurat el Fòrum de Desenvolupament Sostenible 2022, jornada organitzada per la Cambra de València en la que s'han tractat qüestions com la crisi climàtica, la transició verda. L'economia circular, les cadenes de subministrament, la taxonomia i la transformació social.

La consellera de Cooperació ha destacat el paper de les organitzacions empresarials i els agents socials "per a generar aliances i sinergies encaminades a la consecució de les ODS" al que ha afegit que "si complim amb l'Agenda 2030, transformarem el món".

Per a Pérez Garijo "sessions com aquesta ajuden a donar visibilitat al món empresarial que és un referent en sostenibilitat i que s'esforça per avançar, i ajudar a que altres empreses vegen el concepte de sostenibilitat com una oportunitat".

En aquest sentit, la consellera de Cooperació ha mostrat la seua satisfacció per la posada en valor dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que estan fent les empreses valencianes i s'ha referit a un recent estudi sobre el seu compromís amb la sostenibilitat, un anàlisi que posa de manifest que el 63% de les empreses compta amb una política específica en aquesta matèria i que dos de cada tres empreses analitzades realitzen accions específiques relacionades amb els ODS.

Els ODS en l'acció de govern

Pérez Garijo ha firmat que la consecució dels ODS "és un dels eixos principals d'acció del Consell, un marc comú d'orientació per a totes les administracions públiques valencianes, per als agents econòmics i socials i també per a la ciutadania".

A la vegada, la consellera de Cooperació ha afirmat que les administracions "hem de contribuir a fomentar un model de governança participativa i gestió pública corresponsable, ajudant a les empreses que aposten per un canvi de cultura empresarial".

La consellera de Cooperació ha destacat el paper de les empreses en l'assoliment del desenvolupament sostenible perquè "tenen una activitat que impacta de manera molt directa en les condicions laborals, socials, econòmiques i mediambientals d'un país".

"Una empresa socialment responsable -ha assenyalat la consellera-guanya en competitivitat, precisament, gràcies al benefici que retorna a la societat. Al mateix temps, les persones consumidores cada vegada són més conscients i, per tant, més exigents en les seues demandes".

Durant la jornada s'han realitzat diferents ponències i taules de debat per a interactuar, crear aliances i compartir expectatives i bones pràctiques en sostenibilitat ambiental, social i econòmica i de governança.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon