Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Per un finançament just demana el suport de tota la Comunitat per a exigir un nou model i més inversió per a Alacant


   La Plataforma Per un Finançament Just, en la qual estan representats els agents socials i econòmics de la Comunitat Valenciana, ha realitzat una crida a tots els ciutadans, associacions i entitats perquè s'unisquen a la concentració que se celebrarà el pròxim 18 de novembre, enfront de la Subdelegació del Govern a Alacant, per a exigir un canvi en el sistema de finançament autonòmic i que els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) incloguen més inversió per a la província.

   Així ho han exposat els assistents a la roda de premsa en la qual s'ha posat de manifest el "rebuig" a un actual sistema de finançament autonòmic que "discrimina la Comunitat Valenciana i, paral·lelament, la "baixa inversió" dels PGE per a Alacant.

   La secretària general del CCOO PV, Ana García, ha explicat que, després d'observar que s'ha produït "un greuge per a la província d'Alacant" en els PGE, van decidir mantindre una reunió el 28 d'octubre en la qual van adoptar una sèrie d'acords com "esgotar el diàleg amb el Govern" per a aconseguir millores pressupostàries.

   Així, ha avançat que "estem a les portes de tancar una nova trobada amb la delegada del Govern, Pilar Bernabé, per a obtindre una mica eixe 'feedback' dels compromisos adquirits".

   García també ha reivindicat el paper de la Plataforma i ha recordat que "pròximament" se celebrarà "el cinqué aniversari de la gran mobilització que van realitzar en el País Valencià" per a reclamar un model de finançament més just.

   Per la seua banda, Ismael Sáez, secretari general d'UGT a la Comunitat Valenciana, ha destacat que en aquesta concentració participaran les organitzacions que tenen representativitat autonòmica, no només provincial, perquè "les oportunitats per als ciutadans i ciutadanes del conjunt de l'autonomia estan lligades a les inversions que es realitzen a la província d'Alacant".

   A més, ha exigit que aquestes opcions per a la població "no depenguen que siguem oblidats en matèria d'inversions o de finançament com desgraciadament vé succeint des dels últims 20 anys, on l'autonomia ha anat perdent PIB en termes relatius respecte al conjunt d'Espanya".

   Igualment, ha subratllat que "l'únic cas inèdit és" el de la Comunitat Valenciana, en la qual "malgrat que la renda per càpita és inferior a la mitjana, és aportadora neta al sistema de solidaritat del conjunt de les autonomies".

   Entre els temes d'interés, ha destacat que "hi ha un problema que té a veure directament amb eixe infrafinançament que és un deute de 55.000 milions d'euros, que llastra les nostres oportunitats de futur si no es resol alhora o abans diria jo" que el baix nivell d'inversions. Per açò, "cal reivindicar-se en matèria d'inversions", una tasca que ha defès que la Comunitat Valenciana també hauria de fer i no ha fet "suficientment".

CCAA "MOLT CÒMODES"

   Per la seua part, Sáez ha contestat que no s'aconsegueix el canvi de "model de finançament" perquè "depèn del parlament espanyol, on hi ha comunitats autònomes que se senten còmodes amb el sistema actual i que poden veure o no una amenaça en la reivindicació, encara que nosaltres ens hem esforçat per explicar-los" la situació.

   El president de la CEV, Salvador Navarro, ha assenyalat que la província d'Alacant ha patit "en els últims 14 anys, la deixadesa per part de diferents governs" i ha recordat que l'any passat es van realitzar tres manifestacions: una a València, una altra a Castelló i una a Alacant per a reivindicar el canvi en el model de finançament autonòmic.

   En la mateixa línia, s'ha referit a les reunions mantingudes amb els ministres i la delegada del Govern i ha indicat que "tots han de ser coneixedors dels problemes d'aquesta província i la importància que els 85 euros que es reben per càpita, suposen 198 menys que la mitjana nacional", un fet que al seu juí "no és de rebut".

   "Estarem defenent les necessitats empresarials, la variant de Torrellano" i la connexió ferroviària "amb l'aeroport" Alacant-Elx Miguel Hernández" perquè no incloure-la "es converteix en una pèrdua de competitivitat, que defenem perquè també significa ocupació", ha subratllat Navarro.

   En l'acte també han participat representants de partits polítics: el secretari d'Organització del PSPV-PSOE, José Muñoz, el president del PPA, Toni Pérez, la coportaveu de Compromís Àgeda Micó, la diputada autonòmica de Ciutadans per la província d'Alacant Yaneth Giraldo i la diputada d'Unides Podem a Les Corts Estefanía Blanes.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon