Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Paterna es manifesta contra la violència de gènere amb una variada programació i bústies violetes en centres educatius

#paterna

L'Ajuntament de Paterna, a través de la Regidoria d'Inclusió Social i Polítiques d'Igualtat, ha donat principi hui a l'extens calendari d'activitats que ha programat amb motiu del 25 de novembre, el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona.

Així ho ha revelat hui la regidora d'Inclusió Social i Polítiques d'Igualtat, Isabel Segura, qui ha explicat que "enguany, com a novetat, hem preparat una campanya en exclusiva per als centres educatius que comptaran amb una bústia violeta a partir dels pròxims dies".

"Aquesta iniciativa permetrà que l'alumnat puga expressar de manera anònima, si així ho desitja, experiències que haja viscut o estiguen vivint actualment de discriminació, assetjament, maltractament, abusos, desigualtat o violència de gènere, tant si ocorre en el centre com en el seu entorn, sense importar si s'ha protagonitzat aquest episodi o s'ha sigut testimoni d'aquest", ha detallat Segura.

Prop de 8.000 alumnes i alumnes tindran disponibles les bústies violetes en els diferents col·legis i instituts del municipi tant públics, com concertats i privats, que s'han adherit a la campanya de l'Ajuntament.

L'obra de teatre La Mari Palante de Reyes Ruiz ha sigut l'encarregada d'inaugurar la programació d'esdeveniments hui, dimarts 22 de novembre, a les 10.00 hores en la sala d'actes del centre sociocultural "El Cura" en La Coma.

De la mateixa manera, demà dimecres 23 hi haurà disponible un Punt Violeta a la porta de l'Ajuntament de Paterna de 10.00 a 13.00 hores i a la vesprada a les 18.00 hores l'espectacle ClowndDestino a la Casa de les Persones Majors de Campament.

El divendres per a commemorar la jornada del 25 de novembre se situarà un Punt Violeta a les 9.30 hores en la Plaça del Poble i posteriorment, a les 11.30 hores, s'iniciarà la Marxa Cívica, que s'unirà a la Ruta Saludable, organitzada en col·laboració amb l'Àrea de Sanitat del consistori.

L'itinerari s'iniciarà en la plaça del Poble, passarà per carrer Maestro Canós, plaça Major, els carrers Major, Sant Antoni, San Salvador, Sant Roque, Eduardo Dato, plaça del Pou, carrer Sant Vicent, carrer Sant Pere i finalitzarà en la Plaça del Poble. En finalitzar es donarà lectura al manifest contra la violència de gènere a càrrec de l'IES Henri Matisse de Paterna.

El dia 26 de novembre l'Agrupació Cultural de Radioaficionats de Paterna posarà en l'aire l'estació EGNVG de 8.30 a 13.00 hores a l'esplanada del Coetòdrom.

D'altra banda, el dilluns 28 de novembre s'impartirà una formació de voluntariat per al Punt Violeta en el Centre Polivalent Valentín Hernáez de 15.30 a 20.00 hores. Aquest curs tindrà places limitades i serà necessari inscriure's a través del correu fernandez.ruiz@paterna.es.

Finalment, i per a clausurar el programa d'actes el dijous 15 de desembre es realitzarà a les 17.00 hores en la sala d'actes del Centre Social de La Canyada una lectura teatralitzada, organitzada per l'Associació de Dones de La Canyada i de Santa Rita.

"A més, es duran a terme altres actuacions emmarcades en aquesta programació per l'eliminació de la violència contra la dona com la presentació del Protocol de Violència de Gènere o la publicació de la Guia de Comunicació Inclusiva", ha agregat Segura.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon