Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Olona avisa Vox que corre el risc de ser il·legalitzat després de les veus que denuncien falta de democràcia interna

La exdirigente de Vox Macarena Olona ha avisat a la formació de Santiago Abascal que corre el risc que el seu partit siga il·legalitzat després de les veus de persones que han estat vinculades a la formació que denuncien "falta de democràcia interna i faltes de respecte" i que identifiquen aqueixes raons com a "motius pels quals van marxar".

"Ara hi ha un nou risc de ser il·legalitzat --la primera vegada va ser després del nomenament de Dolores Delgado, segons Olona-- des del moment en el qual en ocasió de la meua eixida comencen a aflorar veus que han estat vinculades al partit i que denuncien falta de democràcia interna i faltes de respecte i identifiquen aqueixes raons com a motius pels quals van marxar de Vox", ha traslladat en una entrevista en Telecinco, recollida per Europa Press.

Olona ha explicat que la il·legalització d'un partit no sols pot produir-se per qüestions de fons, sinó que també es pot activar el procés "quan un partit deixa d'actuar de manera democràtica". "Quan s'està denunciant que Vox té falta de democràcia interna, la qual cosa s'està dient és que el seu funcionament és contrari a l'article 6 de la Constitució", ha apuntat.

Així, ha assegurat que el fet que hagen eixit "20, 30 o 100 veus" denunciant aquesta situació "té una repercussió" i que, per contra, ella no contesta a aquest assumpte perquè la seua veu "no seria el mateix que aqueixes veus". "La meua veu podria produir autèntic mal a un projecte al qual jo no vull fer mal perquè continue considerant que Vox alça banderes necessàries per a Espanya", ha emfatitzat.

"VA SER UN ERROR ACCEPTAR LA CANDIDATURA"

Sobre la seua eixida de Vox, l'exdiputada ha admés que va ser un "error immens" acceptar la candidatura per a concórrer a les eleccions andaluses i que se li va traslladar una imatge de les expectatives de Vox que no va ser "real". "Se'm va traslladar que estàvem barallat per la Presidència", ha criticat, al mateix temps que ha titllat de "fals" que després dels comicis exigira a Abascal un escó al Senat.

Així, ha assegurat que alguns han vist la seua malaltia com una oportunitat per a traure-la de "primera línia" i, preguntada sobre qui és el seu enemic en Vox, ha subratllat que "no el va veure vindre". A més, ha enlletgit que s'abocaren comentari des de Vox "parlat quasi amb ironia" sobre la seua malaltia i "deixant entreveure que els problemes podien no ser certs".

"Mai he vist una atac frontal, després gràcies a les informacions vaig veient d'on poden vindre els colps", ha lliscat, al mateix temps que ha defensat que ella ha romàs durant aquest temps en un "lleial silenci".

En aquest context, ha recalcat que ella no és "l'enemiga de Vox" i ha demanat a la cúpula del partit de "prenga la decisió i faça tan possible com" deixen d'assenyalar-li com una enemiga i que, per exemple, no "contraprogramen" els actes que està duent a terme des de la seua fundació.

Sobre el seu nou projecte, Olona ha posat l'accent que "el partit que juga no és un partit polític" i que li agradaria continuar donant veu als espanyols en les institucions, encara que "per desgràcia ara no és possible".

Preguntada sobre si perfilar-se com el projecte que lidera la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, la exdirigente de Vox ha apuntat que ha rebutjat les ofertes de finançament que ha rebut perquè estaven condicionades a muntar en aquest moment un partit i concórrer a les elecció. Ha explicat que ho ha fet per sentit d'Estat per a no donar "més fragmentació" al tauler polític.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon