Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Mor als 79 anys el cantautor cubà Pablo Milanés

El cantautor cubà Pablo Milanés ha mort en la matinada d'aquest dimarts als 79 anys a Madrid després d'haver romàs hospitalitzat per una malaltia oncohematológica, segons ha informat la seua oficina artística.

"Amb gran dolor i tristesa, lamentem informar que el mestre Pablo Milanés ha mort aquesta matinada del 22 de novembre a Madrid. Agraïm profundament totes les mostres d'afecte i suport, a tota la seua família i amics, en aquests moments tan difícils (...) Romandrà eternament en la nostra memòria", esgrimeix un comunicat difós en la xarxes socials de l'artista.

Milanés es trobava estable i les infeccions que li van portar a l'hospital li havien començat a afectar en els últims tres mesos al seu estat de salut, tot això derivat de la malaltia que patia des de feia diversos anys.

Precisament, aquesta malaltia li va exigir instal·lar-se a Madrid a la fi de 2017 per a rebre un tractament "inexistent" a Cuba, ha recordat la seua oficina.

Després de la seua hospitalització, Milanés es va veure obligat a cancel·lar concerts previstos per a les pròximes setmanes, entre els quals estava programat un a Pamplona, així com a Ciutat de Mèxic o Santo Domingo.

L'artista, nascut a la ciutat cubana de Bamayo el 24 de febrer de 1943, és guanyador de dos Grammy Llatins (2006) i una estatueta a l'Excel·lència Musical (2015).

Algun dels seus grans èxits van ser cançons d'amor com 'Yolanda', 'El breu espai' o 'Estima'm com soc', tot això conjugant gèneres i sonoritats que anaven des de la tradició a la modernitat, abastant jazz, rumba, el bolero o el so.

El president de Cuba, Miguel Díaz-Canel Bermúdez, ha expressat les seues condolences per la mort de Pablo Milanés, a través d'un missatge en el seu perfil en la xarxa social Twitter.

"Desapareix físicament un dels nostres més grans músics. Veu inseparable de la banda sonora de la nostra generació. Les meues condolences a la seua vídua i fills, a Cuba", ha indicat.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon