Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Loriguilla recupera la seva Jota i la presentarà als veïns i veïnes el dissabte 19 de novembre


El Grup de Danses de Loriguilla presentarà en el Teatre Municipal de la localitat, dissabte que ve 19 de novembre, la Jota de Loriguilla. L'actuació, que serà a les 19.30 hores, ha sigut preparada amb molta cura, afecte i dedicació durant molts mesos.

De fet, estava prevista per a abans de pandèmia, però a causa de la difícil situació sanitària dels últims anys no s'havia pogut dur a terme fins ara. És per això que tot el poble de Loriguilla espera amb gran il·lusió el moment de l'estrena d'aquesta dansa i cant que, sens dubte, és una dels senyals d'identitat del municipi més importants.

A més, Ana Ibáñez, membre del Grup de Danses, també ha avançat que durant l'acte es cantaran algunes cançons de treball típiques valencianes i pròpies de Loriguilla, la qual cosa es coneix com "cant de batre". Amb això, el Grup de Dansa vol retre homenatge al poble. L'altre homenatjat de la vesprada serà Fermín Pardo, ja que sense la seua ajuda no hauria sigut possible recuperar aquesta jota.

Segons explica Ibáñez, "fa alguns anys el regidor de cultura, Alfonso Polo, va proposar trobar la Jota de Loriguilla, ja que ni tan sols se sabia si havia existit en algun moment". "Gràcies a l'ajuda de Fermín Pardo, als documents que trobem en l'Arxiu Històric i als veïns i veïnes del poble, que també coneixien estrofes i cançons, vam poder recuperar la Jota".

Fermín Pardo, més conegut com el "cronista de Requena", és un dels principals experts de la música tradicional de la Comunitat Valenciana i ha dedicat gran part de la seua vida a la conservació de les expressions de la cultura popular. Enguany, el cronista requenense va rebre la distinció al Mèrit Cultural dels premis que concedeix la Generalitat en la commemoració del 9 d'Octubre, dia de la Comunitat Valenciana.

L'actuació serà gravada íntegrament en vídeo perquè perdure en el temps i qualsevol altre grup puga aprendre-la.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon