Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'OMS llança ClimaHealth, una web de coneixements sobre el clima i la salut


   L'Oficina Conjunta de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i l'Organització Meteorològica Mundial (OMM), amb el suport de Wellcome Trust, ha llançat aquest dilluns la primera web de coneixements dedicada al clima i la salut, climahealth.info.

   Segons ha informat l'OMS en un comunicat, la web respon a la "creixent demanda d'informació pràctica per a protegir a les persones dels riscos sanitaris del canvi climàtic i altres perills ambientals".

   "El clima i la salut estan inextricablement vinculats. El canvi climàtic, els fenòmens meteorològics extrems i la degradació del medi ambient tenen un impacte fonamental en la salut i el benestar humans. Més persones que mai estan exposades a majors riscos sanitaris relacionats amb el clima, des de la roïna qualitat de l'aigua i de l'aire fins a les malalties infeccioses i l'estrés tèrmic", apunta l'OMS.

   L'OMS i l'OMM han dissenyat aquesta nova plataforma mundial d'accés obert perquè es convertisca en el punt de referència tècnica per als usuaris de la ciència interdisciplinària de la salut, el medi ambient i el clima. La web representa la cara pública del Programa Tècnic Conjunt de l'OMS i l'OMM, reunint l'experiència i la ciència de les dos organitzacions.

   "Parlem sovint amb professionals de la salut pública que estan preocupats pels impactes ambientals en la salut que estan presenciant. Però manquen d'accés a la formació i a la informació climàtica adaptada que necessiten per a abordar aquests problemes creixents. D'altra banda, tenim experts en el clima que disposen d'un munt d'investigacions i recursos que podrien aplicar-se per a recolzar els objectius de salut pública, però que no arriben a les persones adequades", ha detallat Joy Shumake-Guillemot, que dirigeix l'Oficina Conjunta OMM-OMS de Clima i Salut.

   ClimaHealth ajudarà a connectar les comunitats de la salut i el clima, i donarà suport a l'acceleració de la investigació multidisciplinària, la capacitat nacional i l'ús de proves i ferramentes de decisió per part d'una àmplia gamma d'audiències per a informar i advocar per l'acció i la inversió.

   Els usuaris de la web podran connectar-se amb experts mundials; trobar pròxims esdeveniments, notícies, oportunitats, recursos i dades tècniques, ferramentes d'aprenentatge i decisió aplicada, estudis de cas i documents d'orientació i investigació curats; explorar punts d'entrada centrats en països, perills i temes i un nombre creixent de perfils i recursos de proveïdors de servicis climàtics.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon