Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Hospital Clínic de València incorpora la cirurgia robòtica per a intervencions de pròtesis de genoll

El Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica de l'Hospital Clínic de València ha incorporat la cirurgia robòtica per a les intervencions de pròtesis de genoll. El centre compte des de fa uns dies amb un robot quirúrgic que permet realitzar aquest tipus d'intervencions amb més precisió i seguretat per a cada pacient.

Aquesta tecnologia es basa en la utilització de sensors d'última generació (similars als de la navegació) sumat a un braç robotitzat que posiciona les guies de tall d'os amb un marge d'error mínim.

Tal com ha explicat el cap de Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica de l'Hospital Clínic, Antonio Silvestre, “la tecnologia robòtica és un pas necessari en l'evolució de la cirurgia ortopèdica que millora la precisió en aquesta mena d'intervencions. Aquest equip analitza les dades i actua com a guia a l'hora de col·locar la pròtesi amb una major precisió".

"Suposa a més beneficis per als pacients com és menys dolor derivat del fútil alliberament de les parts toves i un millor posicionament de l'implant que comporta més mobilitat”, segons ha afegit. “Aquesta tecnologia ens aportarà també grans beneficis per a la docència, millorant la formació dels residents que fan l'especialitat en el centre”.

La tecnologia està formada per dues torres desplaçables que se situen a l'interior de quiròfan. Una d'elles és un braç robòtic que guia i ajuda als professionals durant la realització els talls gose-us. L'altra disposa d'una càmera connectada a un sistema informàtic que monitora els sensors que es col·loquen en l'extremitat a intervindre.

“Quan l'articulació del genoll està exposada mitjançant un abordatge de genoll convencional, es col·loquen els sensors òptics en un punt dels ossos fèmur i tíbia que constitueixen l'articulació. El cirurgià col·labora amb el robot en l'obtenció de les referències anatòmiques”, ha explicat Antonio Silvestre.

A partir d'ací, l'equip l'interpreta i permet obtindre una representació visual del genoll,  facilitant l'avaluació de la tensió de parts toves per a indicar on han de realitzar-se els talls, amb una major precisió i mitjançant un procediment menys invasiu.

220 pròtesi de genoll a l'any

La substitució articular i, especialment la de genoll, és un procediment cada vegada més freqüent, a conseqüència de l'artrosi (osteoartritis). A l'Hospital Clínic de València es realitzen a l'any al voltant de 220 intervencions d'aquest tipus. Amb el nou equip es planifica realitzar almenys el 75% del total d'aquestes cirurgies, aprofundint en els casos més complexos i amb major deformitat, per a garantir l'èxit d'aquesta cirurgia de substitució articular




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon