Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les pensions contributives i l'IMV pujaran al voltant d'un 8,5% el 2023


Les pensions contributives pujaran en 2023 entorn d'un 8,5% amb la fórmula de revaloració recollida en la llei de reforma de les pensions en la qual es té en compte, com a referència per a determinar la pujada d'aquestes prestacions, l'IPC interanual mitjana de dotze mesos (de desembre de l'any anterior a novembre de l'exercici en vigor).

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha publicat aquest dimarts la dada avançada de l'IPC de novembre, amb el que és possible anticipar quant es revaloritzaran les pensions contributives en 2023 fent la mitjana dels dotze mesos anteriors, en aquest cas desembre 2021-novembre de 2022.

El càlcul obtingut és, arredonint, del 8,5%, amb el que les pensions contributives, així com l'Ingrés Mínim Vital (IMV), pujaran l'any vinent entorn d'aquest percentatge.

Per part seua, les pensions no contributives mantindran per al pròxim exercici la pujada del 15% que se'ls va aplicar el mes de juliol passat en virtut d'una esmena pactada pel Govern amb Bildu en el marc de la negociació pressupostària.

Els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2023, recentment aprovats en el Congrés, no contemplen la xifra concreta en què pujaran les pensions contributives l'any vinent perquè es desconeixia la dada d'inflació al qual està vinculada la seua revaloració, encara que el Govern calculava que anava a estar en el 8,5%, dècima a dalt o a baix.

En tot cas, caldrà esperar a conéixer la dada definitiva de l'IPC de novembre, que l'INE publicarà el pròxim 14 de desembre, per a confirmar el percentatge exacte de pujada de les pensions de 2022, encara que les dades definitives d'IPC a penes solen variar, si potser alguna dècima.

Segons l'INE, l'IPC interanual de novembre es va situar en el 6,8%, d'acord amb la seua estimació inicial.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal