Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les Corts editen un Estatut d'Autonomia 'fàcil', comprensible per a tots els públics

   

   El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, s'ha reunit aquest dilluns amb la presidenta de Plena Inclusió de la Comunitat Valenciana, Marian Ferrús, i l'equip del servici d'Accessibilitat Cognitiva de la federació que ha impulsat la publicació d'una edició de l'Estatut d'Autonomia "fàcil", totalment comprensible per a tots els públics, per a persones amb diferents capacitats cognitives.

   D'aquesta manera, el parlament valencià s'ha sumat a la commemoració del 40º aniversari de l'Estatut d'Autonomia, fent-ho "totalment accessible", segons ha informat Les Corts en un comunicat.

   El treball ha sigut possible gràcies al servici d'Accessibilitat Cognitiva de Plena Inclusió Comunitat Valenciana, que ha processat el text legal i ha sigut revisat pels validadores, les persones que demostren que el contingut pot ser comprensible per persones amb diferents capacitats o també persones estrangeres que no tenen un bon nivell de la llengua emprada en el document.

   Aquesta adaptació també permetrà una "major comprensió" del text legal i ajuda a persones amb diferents capacitats a l'hora d'estudiar-lo per a accedir a llocs de treball de l'administració pública valenciana.

   L'equip de validadors de Plena Inclusió ha treballat conjuntament amb els departaments de publicacions i documentació de les Corts i açò ha fet possible l'edició del llibre de l'Estatut d'Autonomia fàcil. Els validadors, a més, són persones que treballen en Plena Inclusió i també certifiquen l'accessibilitat de llocs públics, on totes les persones puguen entendre la senyalització. Aquestes tasques ja les han fet en biblioteques públiques o museus, com per exemple l'IVAM.

   Les Corts Valencianes faran una difusió del llibre, enviant-lo a les biblioteques públiques valencianes i també estarà a la disposició de les persones que el sol·liciten al Palau dels Borja. D'altra banda, i perquè tinga una major difusió, el llibre està disponible en format electrònic en la web del parlament valencià.

   El president de la cambra valenciana, Enric Morera, ha agraït el "gran treball" de Plena Inclusió i, especialment, dels validadors "que han fet possible un Estatut a l'abast de totes les persones".

   Per la seua banda, des de Plena Inclusió han destacat la importància del llibre editat per les Corts, "en donar exemple de la col·laboració amb Plena Inclusió per a acostar les lleis a totes les persones i que la iniciativa del parlament valencià marca el camí a seguir a altres institucions públiques".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal