Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana es converteix en seu oficial de la Covent Garden Soloists Orchestra



Un conveni permetrà desenvolupar projectes internacionals que reforcen la cultura musical i inclourà dues actuacions anuals en la localitat

L'Ajuntament de l'Eliana ha subscrit aquest dimarts, 29 de novembre, un conveni de col·laboració amb la reconeguda Covent Garden Soloists Orchestra amb l'objectiu d'organitzar esdeveniments culturals i musicals en el municipi, situant-lo com a referent d'una programació musical de qualitat amb projecció a l'exterior.

A l'empara d'aquest acord l'Eliana es converteix així en seu en la Comunitat Valenciana d'aquesta agrupació de cambra formada per alguns dels millors músics de l'orquestra de la Royal Opera House Covent Garden de Londres, conferint publicitat, prestigi i renom internacional al municipi, i destacant la seua importància musical mitjançant la celebració de diferents actuacions i activitats culturals amb la marca Covent Garden Soloists Orquestra.

L'acte de la signatura, celebrat en el Saló de Plens de la Casa Consistorial i davant representants locals del món de la cultura musical, ha comptat amb la presència de l'alcalde, Salva Torrent, i del virtuós violinista i director artístic de l'orquestra, Vasko Vassilev i suposa la confirmació de la celebració de dos concerts anuals, un gratuït o benèfic, preferentment en el marc del Festival Cinc Segles de Música, i un altre de caràcter extraordinari. En aquest marc, la primera actuació se celebrarà el pròxim 20 de gener, i sota el títol 'Quatre estacions' repassarà dues visions magistrals i dos conceptes musicals molt diferents de com el temps canvia la naturalesa a través de les composicions de Vivaldi i Piazzola.

Aquest conveni estableix també la possibilitat de desenvolupar cursos, concursos o trobades, que podran vincular-se a altres manifestacions culturals d'àmbit gastronòmic, literari o escènic que situaran a l'Eliana a escala internacional com a punt de referència de la música de màxim nivell i qualitat.

Vassilev ha agraït l'aposta de l'Ajuntament per desenvolupar programes culturals internacionals que permetran crear música simfònica i de cambra i que arrancaran amb l'enregistrament del seu projecte basat en l'hora dels planetes i que s'emportarà a Bulgària, Polònia i resta d'Espanya.

Torrent per la seua part ha destacat a dues figures arrelades a l'Eliana com són Vicent Campos, trompeta solista i primer director de la Unió Musical de l'Eliana i Miguel Ángel Navarro, director a Espanya de l'oquestra i veí de la localitat. "Es tracta d'una excel·lent notícia que reforça la gran aposta que estem fent per la cultura i que ens permetrà comptar amb altes dosis de talent, virtuosisme i sensibilitat", ha manifestat.

 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal