Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'AVL homenatja en una jornada la múltiples 'veus poètiques' de Jaume Pérez Montaner, 10 de novembre


   L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) organitza la 'Jornada Jaume Pérez Montaner' en homenatge a l'escriptor alacantí i a la seua obra, on es poden rastrejar múltiples "veus poètiques".

   La presidenta de l'ens normatiu del valencià, Verònica Cantó, i l'acadèmic Josep Palomero seran els encarregats de presentar l'acte, que se celebrarà a la Facultat de Magisteri de la Universitat de València demà dijous.

   L'Acadèmia dedica cada any una jornada a un escriptor actual amb l'objectiu de reconéixer la seua trajectòria literària. La iniciativa, que va nàixer el 2010 fruit del treball de la Secció de Documentació i Literatura, homenatja enguany Jaume Pérez Montaner, autor de més d'una trentena d'obres de poesia i assaig.

   "Jaume Pérez Montaner, un home de lletres fet a l'anglesa, mereix el nostre reconeixement en aquesta jornada d'homenatge en la qual alguns dels millors experts en la seua obra han acceptat la nostra invitació per a presentar les anàlisis i formular les apreciacions oportunes sobre la seua obra", explica en un comunicat Josep Palomero.

   Entre els especialistes que participen en el debat figuren Dominico Keow, Francesc Calafat, Irene Mira, Isabel Robles, Ramon Guillem, Josep Maria Sala-Valldaur, Begonya Pozo, i una conversa entre Antoni Martí Monterde i Jaume Pérez Montaner que du per títol "Totes els autopistes ens duen a la nit".

   Palomero destaca la singularitat de l'obra de Pérez Montaner i subratlla la importància de la trobada, en la qual els especialistes reflexionaran al voltant de la seua producció.

   "A conseqüència de la seua biografia i del seu desplaçament cultural, personal i poètic, Jaume Pérez Montaner porta camuflades, en la seua, altres veus poètiques que ha incorporat a la seua dicció personal: la històrica d'Ausiàs March, la dissident de Joan Fuster, la fotogràfica del cronista Vicent Andrés Estellés, més la sensibilitat adolidora de César Vallejo, la potència descomunal de

   Pablo Neruda, la petjada silent dels nord-americans Anne Sexton, Edward Estlin Cummings, Wallace Stevens i uns altres", conclou.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon