Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Paterna s'adhereix a la Xarxa Nacional de SOC per a augmentar el seu nivell de ciberseguretat


L'Ajuntament de Paterna s'ha adherit a la Xarxa Nacional de Centres d'Operacions de Ciberseguretat (per les seues sigles en anglés, SOC), amb l'objectiu de millorar la seguretat digital de la ciutat i comptar amb informació a temps real sobre les últimes ciberamenaces, per a la seua detecció precoç.

Amb la finalitat d'optimitzar les capacitats de defensa, detecció i resposta contra ciberatacs, la Xarxa Nacional de Centres d'Operacions de Ciberseguretat (RNS) integra i coordina tots els organismes del sector públic que compten amb el seu propi centre de ciberseguretat, com és el cas de Paterna.

El regidor de Smart City, Lucas Jodar, ha destacat que "en el context actual, en el qual l'Administració Pública empra cada vegada més el suport digital, tant per a emmagatzemar com per a treballar amb la informació ciutadana, l'adhesió a aquesta xarxa nacional de ciberseguretat permet a la nostra ciutat incrementar considerablement la seua seguretat a nivell informàtic".

La RNS es crea per a donar resposta a l'Estratègia de Ciberseguretat per a la Dècada Digital de la Unió Europea (2020), projecte que subratlla la importància de comptar amb una xarxa europea de Centres d'Operacions de Ciberseguretat, que permeta millorar la detecció de ciberamenaces amb l'ajuda de la Intel·ligència Artificial.

"Amb aquesta mesura entrem no sols en un sistema nacional, sinó europeu, que ens permet estar al corrent de qualsevol*ciberincidencia, així com establir un nexe d'unió per a poder implementar millores en conjunt", ha explicat Jodar.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon