Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Llíria aprova un pressupost de 25,2 milions d'euros per a 2023

L'Ajuntament Llíria comptarà amb un pressupost de 25.235.689,45 euros per a l'exercici 2023. Els comptes públics van ser aprovats ahir pel ple amb els vots favorables dels grups PSOE, Compromís-MOVE i Ciudadadanos, i en contra del PP.

L'alcalde Joanma Miguel ha assenyalat que són uns pressupostos que "no suposen un major esforç fiscal per a la ciutadania, aposten per la transformació de la ciutat i destinaran 2,4 milions d'euros a inversions".

"En definitiva, serviran per a oferir millors serveis als veïns i veïnes, més possibilitats d'ocupació i millorar les infraestructures per a fer una ciutat més acollidora i atractiva", ha afegit el primer edil.

Foment de l'ocupació i el comerç local
 El 7,68% del pressupost, prop de 2 milions d'euros, es destinarà al foment de l'ocupació i el comerç local. Per al pròxim any es contempla una partida de 100.000 euros per a una campanya de bons per a gastar en els establiments comercials de la localitat. A més, s'invertirà més d'1 milió d'euros en programes de foment de l'ocupació i 150.000 en un pla d'ocupació per a contractar persones desocupades.

D'altra banda, l'Ajuntament manté el seu esforç pressupostari en polítiques socials amb 1,7 milions d'euros per a accions d'assistència social primària, igualtat de gènere, persones dependents o majors. En aquest sentit, Joanma Miguel ha destacat que "des de 2014 s'ha augmentat un 70% les partides destinades a estos serveis".

1,7 milions € per a millora de l'entorn urbà
Altres 1,7 milions es dedicaran a projectes de millora de l'entorn urbà, per a executar, entre altres inversions, les obres de clavegueram i asfaltat bàsic de les urbanitzacions Monteblanco i Sant Vicent (350.000€), estació intermodal de transport en el Pla de l'Arc (100.000€), repavimentació i mesures de pacificació del trànsit en La Clotxa del Cossi (110.000€) o reurbanització del carrer del Remei (75.000€).

La major assignació del pressupost, 5,7 milions d'euros, es destina a mesures de benestar comunitari i transició ecològica, per a manteniment de les vies públiques i camins, enllumenat, servei de clavegueram, neteja viària, cementeri, recollida de residus, o les despeses relatives a la protecció del medi ambient i millora de zones verdes.

Ciutat educadora i saludable 
De la mateixa manera, els comptes aposten amb 3,9 milions d'euros per una ciutat educadora i saludable. Contribuiran a millorar les instal·lacions educatives (nou IES Camp de Túria) i esportives (450.000€ per a la pista d'atletisme i 47.000€ per a renovar la gespa del camp de futbol 2 en el Canó). Igualment, s'incrementen un 5% les ajudes a entitats esportives i un 13% als programes de joventut.

Finalment, les actuacions dirigides a cultura, turisme i patrimoni augmenten un 6% fins a arribar els 2 milions d'euros. Com a novetat, se celebrarà un festival de primavera per a la gent jove i es millorarà el patrimoni municipal amb la intervenció en els Trulls de Daüd amb una inversió de 209.000 euros.

A tot això cal sumar les inversions d'altres administracions públiques per a realitzar el nou palau de justícia, la residència i centre de dia per a persones amb diversitat funcional o l'ampliació de la carretera Llíria-Alcublas.

"Amb este pressupost, el Govern de l'Almodí continua manifestant el seu compromís per a reforçar l'aspecte social, accelerar la digitalització i les noves tecnologies en l'administració, a més de facilitar la mobilitat de la ciutadania en un espai públic més agradable, net i acollidor", ha conclòs l'alcalde Joanma Miguel. 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon