Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla de Vallbona aprova un pressupost de 29’3 milions per a l'any vinent 2023, el PSPV-PSOE satisfet de la coalició de govern

  


La Pobla de Vallbona augmenta un 262% la partida de Serveis Socials en les dues últimes legislatures, entre 2015 i 2023

El PSPV-PSOE del Pobla de Vallbona ha destacat els més de 2’9 milions d'euros que s'han consignat per a les polítiques de Serveis Socials, gestionades pel grup socialista, amb 500.000 euros d'increment respecte de l'any anterior, i amb una aposta clara per ajudar a les classes més desfavorides i amb majors riscos d'exclusió i vulnerabilitat.

El ple de l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha aprovat un pressupost econòmic de 29’3 milions d'euros per a l'any vinent 2023, un 3’95% menys que en els comptes d'enguany. Els comptes es concentren a mantindre l'estat del benestar entre la població i a fomentar les polítiques de creació d'ocupació i a ajudar a les persones i famílies més vulnerables.

El pressupost de 2023 aposta, amb decisió, per les polítiques de creació d'ocupació i programes de formació en dedicar més de 1’2 milions d'euros en plans públics i tallers de treball, a més de programes per a aturats. A ells, s'afegiran altres 800.000 euros que es destinen als polígons industrials de la Pobla de Vallbona, per a adequar-los a les necessitats i, d'aquesta manera, servir d'esperó per a l'arribada de noves empreses i, per tant, de creació d'ocupació local.

Aquesta aposta pels Serveis Socials queda avalada per l'increment en un 262% entre el que es dedicava l'any 2015 amb 800.000 euros i els més de 2’9 milions d'euros que s'han consignat per al pròxim exercici de 2023. A més, una part important es durà a terme gràcies a les transferències procedents del Govern del Botànic al capdavant de la Generalitat.

Entre les inversions més importants en l'àrea de Serveis Socials destaquen els 380.000 euro del servei d'ajuda domiciliària, els 309.650 euros del programa d'activitats Créixer, els 326.042 euros del Centre Ocupacional o els més de 359.000 euros del futur Centre de Dia de la Rascanya. Tot això, al costat de l'impuls d'activitats encaminades a la cohesió social i atenció a persones dependents amb 1’5 milions.

El PSOE de la Pobla de Vallbona ha subratllat, a més, les polítiques d'Educació gestionades també pel grup socialista amb prop de 2’8 milions d'euros del Pla Edificant per a l'IES del Corriol -1’2 milions-, el CEIP Lluís Vives -946.612 euros- i, finalment, per a dur a terme el procés de construcció del segon institut de secundària, amb una partida d'altres 600.000 euros en total.

Quant a les inversions reals, per a l'any vinent s'han previst 8 milions d'euros, dels quals 3 milions es financen amb subvencions procedents d'institucions públiques, altres 3’3 milions d'euros s'abonaran amb les quotes urbanístiques per la posada en marxa de diversos programes municipals i 1’4 milions d'euros seran d'aportació municipal, gràcies als romanents d'anys anteriors. Per la venda de parcel·les s'han disposat altres 67.000 euros.

Entre les inversions que s'escometran al llarg del pròxim any destaquen els 2’5 milions d'euros per la unitat d'execució del segon institut, els 813.000 euros del polígon Maquiva, els programes del Pla Edificant, la reurbanització de carrers i vies públiques amb prop de 500.000 euros, altres 200.000 euros de les inversions participatives o els 100.000 euros en els col·lectors futurs.

La candidata socialista a l'alcaldia de la Pobla de Vallbona, Noemí Morales, ha afirmat que aquests pressupostos “són el resultat del treball que duu a terme l'actual equip de govern, del qual forma part el grup socialista, i la seua aposta per les polítiques de cohesió social d'ajuda als més desfavorits, la posada en marxa d'infraestructures en el nucli urbà i en les àrees residencials i per les partides dedicades a l'ocupació, la formació i els edificis educatius, entre altres”.

Noemi Morales PSPV
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal