Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla de Vallbona al·lega front la línia d'Alta Tensió pel seu impacte en la biodiversitat, el model territorial i els hàbitats locals

#lapobladevallbona

L'ajuntament presenta diverses al·legacions al projecte d'una empresa

El PSPV-PSOE de la Pobla de Vallbona ha expressat la seua oposició al pas de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) que travessarà el terme municipal per la seua part nord com a part del recorregut que s'inicia a Terol i conclou en la veïna localitat de l'Eliana. El projecte, impulsat per una empresa privada, que traslladarà l'energia produït pels parcs fotovoltaics fins a l'estació elèctrica de l'Eliana.

L'agrupació socialista de la Pobla de Vallbona s'alinea, d'aquesta manera, amb la posició adoptada per l'ajuntament local –del qual forma part del govern de coalició- que ha elaborat una bateria d'al·legacions en considerar que aquest projecte alterarà la biodiversitat de la zona, els hàbitats autòctons i el model territorial que s'inclou en el pla general i que va ser aprovat per la Generalitat Valenciana.

El projecte inicial preveu la instal·lació de fins a quatre torres de suport per a la línia de molt alta tensió en la zona nord del terme municipal de la Pobla de Vallbona, dos d'ells estan previstos sobre sòl no urbanitzable protegit per l'existència de masses arbòries de naturalesa forestal i altres dos suports envaeixen una Infraestructura Verda d'àmbit autonòmic de tipus fluvial l'amplària del qual abasta en l'àmbit d'aquest municipi un total de 900 metres. Els dos suports estan previstos dins del corredor.

Les al·legacions presentades consideren que el projecte afecta directament a la infraestructura verda i, per tant, a l'ordenació estructural de la Pobla de Vallbona i altera la vertebració dels espais de major valor. Per això, el govern local reclama una modificació del traçat inicial previst en aconseguir àrees protegides i, per tant, s'evite una degradació de la zona.

El PSPV subratlla, també, l'afectació que suposarà el projecte sobre els recursos naturals, la flora i la fauna, així com el paisatge de la Pobla de Vallbona, entre els quals destaquen els matolls termo-mediterranis i pre-estépicos, els prats calcaris càrstics o basòfils del alysso-sedion albi i els cerrillares, entre altres aspectes existents sobre la zona per la qual està previst el pas de la línia de molt alta tensió.

De fet, el PSPV de la Pobla de Vallbona adverteix que per la zona triada en el traçat inicial es troba una gran diversitat d'avifauna en una zona considerada prioritària protegida, precisament, per aquestes espècies. Per tant, la instal·lació del cable en l'interior del qual s'arriben a transportar fins a 400 quilowatts pot suposar un risc per electrocució i col·lisió per a l'avifauna existent.

L'impacte visual i paisatgístic és un altre dels aspectes que s'han tingut en compte a l'hora d'elaborar les al·legacions municipals ja que en el projecte no s'ha arribat a realitzar el preceptiu estudi d'integració paisatgística. Cal recordar que l'àrea afectada pel pas de la línia de molt alta tensió permet als habitants observar el paratge natural municipal de la Manguilla i la Serra Calderona sense cap obstacle, alguna cosa que es trencaria amb la instal·lació dels pals projectats. Quatre dels sis pals estan previstos en zones de màxima exposició visual.

Per això, des del PSPV de la Pobla de Vallbona es dona suport a la necessitat d'elaborar el citat estudi d'integració paisatgística per a adoptar les preceptives mesurades de gestió, millora i salvaguarda de la qualitat, tant dels paisatges naturals i rurals com els urbans i els periurbans, a més d'un foment de la participació pública i de la coordinació de les diferents administracions competents.

La candidata socialista a l'alcaldia de la Pobla de Vallbona, Noemí Morales, ha reclamat “una modificació del traçat inicial previst en el projecte perquè es recullen i incloguen totes les al·legacions aportades per l'ajuntament i que suposen una protecció notable sobre les àrees afectades on la diversitat de flora, fauna i hàbitats naturals són un fet constatat, a més de l'impacte visual que s'exercirà sobre la zona nord i la seua mirada a la Serra Calderona i la Manguilla, dues de les joies ambientals més estimades pels nostres veïns”.







Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon