Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Mancomunitat ha presentat la primera campanya comarcal del 25N


El departament d'igualtat de la Mancomunitat Camp de Túria ha presentat en roda de premsa la primera campanya comarcal que realitza per al 25 de novembre: dia internacional de l'eliminació de la violència contra la dona, sota el lema 'Les coses no es canvien soles, les violències masclistes tampoc'.

La trobada ha comptat amb la presència de Lola Celda, presidenta de la Mancomunitat, a més de representants polítics dels municipis per als quals treballa l'àrea d'igualtat. A causa de la importància de combatre la violència masclista en la nostra societat, enguany es va crear el departament d'igualtat de la Mancomunitat Camp de Túria que treballa per als municipis amb menys de 5.000 habitants de la comarca: Benissanó, Casinos, Domenyo, Gàtova, Marines, Olocau, Loriguilla, Serra i Nàquera.

Així mateix, la campanya ha sigut presentada per Regina Llavata, regidora de serveis socials, igualtat i drets civils de l'ajuntament de la Pobla de Vallbona, nomenada delegada de l'àrea d'igualtat de la Mancomunitat Camp de Túria. A aquesta campanya també s'han sumat els municipis de Llíria, Riba-roja de Túria, La Pobla de Vallbona i l'Eliana, encara que s'espera que tinga repercussió en tota la comarca.

Lola Celda ha destacat en roda de premsa que la violència masclista "sempre ha sigut un tema preocupant", però actualment la lluita contra aquesta és més important que mai. "En el que va d'any han sigut assassinades 49 dones i 3 xiquets víctimes de la violència vicària", ha destacat.

Per part seua, Regina Llavata ha explicat que la campanya vol transmetre que "cal parar la inèrcia que produeix la violència masclista i fer que les peces que la componen giren cap a la igualtat". A més, ha recalcat que "és un treball de tota la societat" i que "ha de deixar d'apuntar-se a la víctima", recordant que poden acudir a altres municipis a demanar ajuda.

La campanya està composta per cartelleria, un vídeo que es compartirà en xarxes, una lona que es lliurarà als ajuntaments per a penjar-la en les seues façanes i s'impartiran tallers de músic-teràpia per a la recuperació de víctimes i persones afectades per la violència de gènere. La presidenta de la Mancomunitat ha finalitzat la convocatòria recordant que "els ajuntaments són presents per a ajudar, informar i donar recursos" i ha recalcat que existeixen unes línies d'actuació clares per a ser més eficaces i eficients contra la violència masclista.

En aquest sentit, divendres que ve 25 de novembre es farà una lectura pública del manifest a la porta de la Mancomunitat a les 09.00 hores per a visibilitzar a totes les dones assassinades a les mans de les seues parelles o ex parelles.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon