Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat publica les 22 convocatòries de l'Oferta d'ocupació pública de 2022 amb 353 places de torn lliure

   Primera OPE després de l'aprovació de la llei de la Funció Pública valenciana

   El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat les 22 convocatòries corresponents a l'Oferta d'ocupació públic (OPE) de 2022 per a personal de l'Administració de la Generalitat amb un total de 588 places. D'elles, 353 corresponen a torn lliure, és a dir, el sistema selectiu serà d'oposició, sense fase de concurs, i 235 places són per a promoció interna, on si es preveu el sistema de concurs-oposició.

   L'OPE 2022 contempla convocatòries per a 14 categories professionals. Les més nombroses respecte al nombre de places oferides són les del Cos Superior Tècnic d'Administració General, amb 144 places; el Cos Superior Tècnic d'Enginyeria Informàtica de l'Administració General, amb 122 places; i les del Cos Administratiu de la Generalitat, amb 101. No obstant açò, també s'oferixen llocs d'advocats, interventors, enginyers, arquitectes, psicòlegs, arquitectes i agents mediambientals, detalla l'administració autonòmica a través d'un comunicat.

   Així mateix, en l'OPE 2022 es reserva un 10 per cent de la totalitat de les places (59 places) per a ser cobertes entre persones amb diversitat funcional. La previsió de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública és que els exàmens corresponents a aquestes convocatòries se celebren entre gener i febrer de 2023.

"IMPORTANTS NOVETATS"

   Es tracta --destaquen el Consell-- de la primera Oferta d'ocupació públic després de l'aprovació de la llei 4/2021, de 16 d'abril, de la Funció Pública valenciana i, per tant, "incorpora importants novetats" en el procés de selecció.

   Entre elles, destaca que el 60 per cent de les places seran mitjançant un sistema d'oposició lliure, en la qual solament es tindran en compte els coneixements dels aspirants. A més, en aquesta OPE també s'engegarà, en alguns cossos, el nou model de selecció de personal, amb una fase de pràctiques remunerades.

   A més, la Generalitat valenciana convocarà el programa de beques 700, perquè 350 jóvens opositors a la Funció Pública perceben una ajuda de 700 euros al mes durant un any per a poder fer front als gastos de preparar aquest tipus de proves.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon